motoGP

  • Latest News

    Marquez, ατυχίες και πτώσεις!


    Σε έναν ακόμα αγώνα με πολύ παρασκήνιο, θέαμα αλλά και προβλήματα, ο Marc Marquez πήρε μια νίκη ακόμα διατηρώντας το αήττητο του στην Αμερικανική πίστα κατά τα 4 τελευταία χρόνια, ενώ οi πτώσεις κέντρισαν πάλι την προσοχή των θεατών!

    Ο αγώνας στην πίστα του Austin και πάλι σημαδεύτηκε από πτώσεις και έντονο παρασκήνιο σχετικά με τα ελαστικά...Ο Ισπανός Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει την Pole position ξανά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, «κλέβοντας» την μάλιστα από τον Jorge Lorenzo! Στην τρίτη θέση θα βρισκόταν ο Valentino Rossi, ενώ ακολούθησαν οι Andrea Iannone, Maverick Vinales, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso και Dani Pedrosa.

    Ο αγώνας ξεκίνησε και ο Marquez πήρε άμεσα τον έλεγχο εκμεταλλευόμενος δυο λάθη του Lorenzo και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση. Τον ακολούθησε ο Dovizioso o οποίος βρέθηκε δεύτερος από τον πρώτο κιόλας γύρο, και μάλιστα επιχείρησε να προσπεράσει τον Marquez στα φρένα, ωστόσο χωρίς επιτυχία.

    Ο Valentino Rossi έχασε έδαφος από την αρχή του αγώνα, αφού βρέθηκε πίσω από τους Pedrosa και Aleix Espargaro, ενώ στον τρίτο γύρο η ατυχία τον χτύπησε και είχε πτώση, ενώ προσπαθούσε να μείνει στην έκτη θέση!

    Ο Lorenzo άσκησε πίεση στον Dovizioso στον πέμπτο γύρο, κάνοντας μια αποφασιστική κίνηση και παίρνοντάς του την δεύτερη θέση, ενώ πιο πίσω ο Pedrosa πήρε την τέταρτη θέση, μαχόμενος με τους Iannone και Espargaro. Ο Marquez είχε στο μεταξύ μεγαλώσει κι άλλο την απόσταση του από τη δεύτερη θέση, σε μια πίστα την οποία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι «αγαπά πολύ» και στην οποία είχε κορυφαία απόδοση όλο το τριήμερο.

    Στον έβδομο γύρο και στην πρώτη στροφή, ο Pedrosa έχασε τον έλεγχο της Honda του φρενάροντας στην πρώτη στροφή του γύρου, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Andrea Dovizioso! O Ιταλός αντιμετώπισε μια εκπληκτική ατυχία, καθώς μόλις στον προηγούμενο αγώνα είχε υποστεί το ίδιο από τον ομόσταυλό του, Andrea Iannone! Ο Dani Pedrosa μπήκε και πάλι στον αγώνα, ωστόσο εγκατέλειψε στον 12 γύρο και επέστρεψε στα πιτ, ζητώντας συγγνώμη από τον Dovizioso! O Iannone κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Πιο πίσω, στον 11ο γύρο, πτώση είχαν επίσης οι Cal Crutchlow και Bradley Smith, που ωστόσο κατάφεραν τελικά να τερματίσουν στην 16η και 17η θέση αντίστοιχα.

    Τελικά την τριάδα του podium αποτέλεσαν οι Marquez, Lorenzo και Iannone, με τον τελευταίο να κερδίζει τους πρώτους του βαθμούς για φέτος, παρά την τιμωρία που του υποβλήθηκε σχετικά με το συμβάν της Αργεντινής. Ο άτυχος Dovizioso για άλλη μια φορά παρέμεινε εκτός πόντων, το ίδιο και ο «Γιατρός», και τώρα το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για το Jerez της Ισπανίας και την 24η Απριλίου!

    1. Marc Marquez Honda

    2. Jorge Lorenzo Yamaha +6.107

    3. Andrea Iannone Ducati +10.947

    4. Maverick Viñales Suzuki +18.422

    5. Aleix Espargaro Suzuki +20.711

    6. Scott Redding Pramac Ducati +28.961

    7. Pol Espargaro Monster Yamaha +32.112

    8. Michele Pirro Pramac Ducati +28.961

    9. Hector Barbera Avintia Ducati +34.592

    10. Stefan Bradl Aprilia +40.211

    11. Alvaro Bautista Aprilia +45.423

    12. Eugene Laverty Aspar Ducati +47.127

    13. Tito Rabat Estrella Galicia Honda +47.426

    14. Yonny Hernandez Aspar Ducati +51.190

    15. Loris Baz Avintia Duati +1.12.929

    16. Cal Crutchlow LCR Honda +1.19.252

    17. Bradley Smith Monster Yamaha +1.28.036

    Πηγή
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Marquez, ατυχίες και πτώσεις! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top