motoGP

  • Latest News

    Έναντι 332.000 λιρών! :ΜΙΑ BTOUGH ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ


    Το παγκόσμιο ρεκόρ τιμής σε δημοπρασία για μοτοσυκλέτα έσπασε μια Brough Superior του 1938 που πωλήθηκε στις δημοπρασίες του Stanford αυτό το Σαββατοκύριακο!

    Μια από επτά σπάνιες Brough Superior της δεκαετίας του 1930, μοντέλο BS4, ήταν και η μοτοσυκλέτα που έσπασε ρεκόρ τιμής για μοτοσυκλέτα σε δημοπρασία παγκοσμίως, αλλά και το ρεκόρ για οποιαδήποτε Brough μοτοσυκλέτα, στις δημοπρασίες του οίκου Bonhams που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    Η τετρακύλινδρη BS4 κατάφερε να πωληθεί έναντι του αστρονομικού ποσού των 331.900 λιρών Αγγλίας, το οποίο προσφέρθηκε από έναν Γερμανό ιδιώτη! Η συλλογή της οποίας ήταν μέρος, ένα σύνολο 7 μοτοσικλετών Brough που βρέθηκαν σε έναν αχυρώνα στο Bodmin Moor, συνολικά πωλήθηκε σε τιμή 752.625 λιρών (!) ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

    Οι μοτοσυκλέτες αυτές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εν λόγω BS4, θεωρούνταν κατεστραμμένες, καθώς δεν υπήρχε κάποιο ίχνος τους και δεν μπορούσαν να εντοπιστούν. Ωστόσο, το 2015 ο οίκος Bonhams τις ανακάλυψε σε ένα μικρό χωριό και χαρακτηριστικά τις θεωρεί την «ανακάλυψη της δεκαετίας» δια στόματος Ben Walker, του διεθνή διευθυντή του τμήματος Συλλεκτών Μοτοσυκλέτας του οίκου.

    Οι Brough Superior BS4 ήταν τετρακύλινδρες μοτοσυκλέτες επαναστατικές για την εποχή τους, με τον κινητήρα τους να προέρχεται από ένα αυτοκίνητο Austin 7, κίνηση που προκάλεσε αίσθηση εκείνο τον καιρό και έθεσε την BS4 πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η σπανιότητα του μοντέλου υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι μόνο δέκα μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν, και επιβιώνουν οι 7 από αυτές! Η φίρμα Brough Superior ήταν μια από τις κορυφαίες βρετανικές μάρκες των δεκαετιών του 20 και του 30, η οποία κατασκεύαζε εξολοκλήρου χειροποίητες, custom μοτοσικλέτες υπερυψηλών επιδόσεων.

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έναντι 332.000 λιρών! :ΜΙΑ BTOUGH ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top