motoGP

  • Latest News

    Νέα «Πολυμορφική» μοτό!

    Το αρχικό σχέδιο της πατέντας. Είναι ξεκάθαρο ότι προς το παρόν, η Honda την προορίζει για χρήση σε τουριστική μοτοσικλέτα.

    Η Honda μας παρουσιάζει μια ακόμα απο τις-πολλές- πατέντες που έχει καταθέσει, στην οποία φαίνονται λεπτομέρειες από μηχανισμούς που θα αλλάζουν την θέση οδήγησης, δρώντας πάνω στη σέλα και στα μαρσπιέ, ανάλογα με την οδήγηση του αναβάτη!

    Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα θέλατε να έχετε, έστω και σε ελάχιστο βαθμό, διαφορετικά χαρακτηριστικά θέσης οδήγησης στη μοτοσικλέτα σας, ανάλογα με την οδήγηση που κάνετε εκείνη τη στιγμή; Η Honda φαίνεται ότι «εισάκουσε» τις προσευχές και αναπτύσσει ένα σύστημα, το οποίο δρα στη σέλα και στα μαρσπιέ, μεταβάλλοντας την γεωμετρία της θέσης οδήγησης, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες!
    Εδώ διακρίνεται ο μηχανισμός της σέλας, και πως αυτός θα της αλλάζει θέση, σύμφωνα με τις εντολές του συστήματος.

    Το σύστημα αποτελείται από μια σειρά ηλεκτροκινητήρων σέρβο, οι οποίοι θα βρίσκονται κάτω από τη σέλα. Σύμφωνα με τα σχέδια, οι κινητήρες αυτοί θα ανασηκώνουν την σέλα προς τα εμπρός, σε έντονη επιτάχυνση, αλλά και τα τη γυρνούν προς τα πίσω, σε ανάγκες επιβράδυνσης! Μάλιστα, κατά την επιβράδυνση, η πίσω σέλα θα σηκώνεται προς τα πίσω σε εντονότερο βαθμό, προκειμένου το βάρος του συνεπιβάτη να βαρύνει λιγότερο τον αναβάτη εμπρός του!

    Παρόμοια θα μεταβάλλεται και το ύψος στα μαρσπιέ, τα οποία θα κινούνται και αυτά από σερβοκινητήρες και θα αλλάζουν την γωνία του ποδιού του αναβάτη, στις στροφές. Ο αναβάτης αναμένεται να έχει και την δυνατότητα να προσαρμόσει κατά βούληση το ύψος των μαρσπιέ, ενεργώντας με ανάλογα κουμπιά πάνω στον σερβοκινητήρα.
    Και εδώ βλέπουμε το μηχανισμό για τα μαρσπιέ και την διευθέτησή του.

    Ουσιαστικά, με τις εναλλαγές αυτές, η μοτοσικλέτα αλλάζει χαρακτηριστικά θέσης οδήγησης, προσφέροντας στοιχεία από άλλα είδη μοτοσικλετών-κυρίως τις πιο sport- πάνω σε μια τουριστική πλατφόρμα βάσης!

    Το σύστημα προς το παρόν έχει παρουσιαστεί με βάση δυο τουριστικές μοτοσικλέτες, την VFR1200F και την Goldwing, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλες μοτοσικλέτες αργότερα. Εσείς τι λέτε; Θεωρείτε την νέα τεχνολογία χρήσιμη ή υπερβολική;

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέα «Πολυμορφική» μοτό! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top