motoGP

  • Latest News

    Μια απόφαση-καταπέλτης!


    Δεν θα αποζημιώνονται ούτε με ένα ευρώ πλέον όσοι αναβάτες εμπλακούν σε ατύχημα λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώματος, εάν αποδειχτεί ότι είχαν υπερβεί το όριο ταχύτητας!

    Το ανώτατο δικαστήριο Ιταλίας πήρε μια απόφαση η οποία έχει ήδη πυροδοτήσει αρνητικές αντιδράσεις από τον τύπο στη γείτονα χώρα, ενώ σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις! Η απόφαση αυτή απευθύνεται «αποκλειστικά» σε μοτοσικλετιστές, και εμείς την θεωρούμε τουλάχιστον μια αρνητική διάκριση κατά των αναβατών!

    Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, όσοι μοτοσικλετιστές αξιώσουν αποζημίωση για ατύχημα το οποίο συνέβη λόγω κακής κατάστασης οδοστρώματος, αλλά αποδειχθεί ότι είχαν υπερβεί το όριο ταχύτητας στο σημείο, δεν θα παίρνουν ούτε ευρώ!

    Μάλιστα, η αρνητική μεροληψία του δικαστηρίου συνεχίζεται καθώς η απόφαση κάνει ιδιαίτερη μνεία στους αναβάτες scooter, οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμα πιο ευάλωτη λόγω των πιο ευαίσθητων οδηγικών χαρακτηριστικών των οχημάτων τους!

    Απαρχή για την απόφαση αυτή στάθηκε, από ότι φαίνεται, η περίπτωση του θανατηφόρου ατυχήματος ενός μοτοσικλετιστή σε ορεινό δρόμο, ο οποίος έχασε τον έλεγχό του οχήματός του λόγω της κατάστασης του δρόμου, με την οικογένειά του να απαιτεί αποζημίωση. Ωστόσο, οι  ιταλικές αρχές αρνήθηκαν την αξίωση, καθώς απέδειξαν ότι ο αναβάτης κινούταν με ταχύτητες 90-114 χιλιομέτρων την ώρα, σε μια περιοχή όπου το όριο ήταν στα 50 χμ/ώρα…

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά παρατηρούμε μια απόφαση εις βάρος των μοτοσικλετιστών, οι οποίοι είναι εκ φύσεως μια από τις πιο ευαίσθητες ομάδες χρηστών του δρόμου… Όσο για εμάς εδώ, στην Ελλάδα… μην ξεχνάτε να διατηρείτε τα μάτια σας 14, στο δρόμο!

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μια απόφαση-καταπέλτης! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top