motoGP

  • Latest News

    Catalunya MotoGP: Έκανε τα μαγικά του! Φοβερός Rossi, νίκησε τον Marquez! Πτώση για Lorenzo


    Ο Valentino Rossi κράτησε δυνατό ρυθμό μέχρι το τέλος και αντιστεκόμενος στις επιθέσεις τουMarc Marquez, κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στην Ισπανία!

    Ο Ιταλός άσος έκανε τα μαγικά για μια ακόμη φορά και ανέκαμψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μετά την απογοήτευση του Mugello.

    Από την άλλη ο Andrea Iannone έκανε - πάλι - λάθος από βιασύνη και χτυπώντας από πίσω τονLorenzo, έστειλε τον Ισπανό στα χαλίκια!

    Συναρπαστικός ο αγώνας διάρκειας 25 γύρων στην Καταλονία, με τους Marquez και Rossi να μένουν κοντά σχεδόν μέχρι το τέλος.

    Στην εκκίνηση ο Vale δεν ήταν καλός, αλλά σύντομα βρήκε το δυνατό του ρυθμό και κέρδιζε θέσεις, αρχίζοντας να κυνηγά τον Marquez τον οποίο και γρήγορα πέρασε.

    Ο Lorenzo από την άλλη, πέρα από την εξαιρετική του εκκίνηση, δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει χάνοντας συνεχώς θέσεις.

    Μπροστά ο Marquez έμενε κοντά στον Vale και πέντε γύρους πριν το τέλος άρχισαν επιθέσεις του 23χρονου άσου στον 37χρονο Rossi!

    Δυο γύρους αργότερα, στο τέλος της μεγάλης ευθείας, ο Marquez πήρε το προβάδισμα με τονRossi όμως, στον προτελευταίο γύρο, να απαντά στο ίδιο σημείο!

    Λίγες στροφές πιο μετά, κάποια λάθη του Marquez έδωσαν οριστικό τέλος στη μάχη καθώς ο Ισπανός έμεινε 7-8 δέκατα πίσω από τον Ιταλό.

    Τα επόμενα δευτερόλεπτα ήταν διαδικαστικά, μέχρι να περάσει ο Valentino τη γραμμή τερματισμού και να πανηγυρίσει μια ακόμη νίκη μέσα στην έδρα των Ισπανών!

    Ήταν η 88η νίκη του Ιταλού θρύλου στη μεγάλη κατηγορία και η 114η της καριέρας του, αλλά και η πρώτη του στην Βαρκελώνη μετά τον αξέχαστο αγώνα του 2009.

    Πίσω από τους δυο που κυριάρχησαν, ο Dani Pedrosa κατάφερε - όπως και πέρυσι - να πάρει το πρώτο βάθρο της σεζόν, κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα.

    Ο Dani από την αρχή πέρασε τρίτος, πίσω από τους Lorenzo και Marquez, προτού ο Rossi κάνει την εκπληκτική του επίθεση και από τη 8η θέση να ανεβαίνει στην πρώτη μέσα σε λίγα λεπτά.

    Από τέταρτος ο Pedrosa δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλεύτηκε την πολύ άσχημη μέρα στην οποία βρέθηκε ο Lorenzo, προσπερνώντας τον συμπατριώτη του.

    Σε λίγο θα ερχόταν κι ένας δυνατός Vinales για να περάσει κι αυτός τον Lorenzo, απειλώντας μάλιστα - για λίγο - και τον Pedrosa!

    Όμως στη συνέχεια δεν είχε το ρυθμό να μείνει κοντά στον έμπειρο αναβάτη της Repsol Honda, τερματίζοντας 18δ πίσω του  στην 4η θέση.

    Μετά τον Vinales, ήρθε και η σειρά του Iannone να πλησιάσει και να επιχειρήσει - όντας πιο γρήγορος από τον Jorge - να περάσει τον Ισπανό της Yamaha.

    Όμως στην 10 ο Iannone μπήκε αρκετά γρήγορα, έχασε για λίγο τα φρένα και ακολούθως τη γραμμή του, προσπάθησε να φρενάρει δυνατά και να αποφύγει την επαφή με τον Lorenzo, αλλά χωρίς επιτυχία.

    Έτσι, για έναν ακόμα αγώνα, ο Iannone θα πληρώσει την ανυπομονησία του και παράλληλα θα στοιχίσει βαθμούς σε έναν συναθλητή του.

    Όπως ήταν φυσικό, ο Lorenzo δεν ήθελε να ακούσει τίποτα ή να δεχτεί την οποιαδήποτε συγγνώμη του Iannone, τη θέση του οποίου θα πάρει στην Ducati του χρόνου.
    Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια θα είναι η ποινή που θα πάρει (αν κρίνει έτσι η Επιτροπή) οIannone γι’ αυτή του την ενέργεια.

    Με τις πτώσεις αυτές άνοιξε ο δρόμος για τον Pol Espargaro να πάρει την 5η θέση, μπροστά από τον Crutchlow και την άλλη εργοστασιακή Ducati, του Dovi.

    Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πήρε ο Alvaro Bautista για την Aprilia, με την 8η θέση του να του δίνει βαθμούς παραμονής στην ομάδα και τη νέα σεζόν.

    Ο Danilo Petrucci πήρε την ένατη θέση, μπροστά από τον Jack Miller που κέρδισε την 10η στα χαρτιά, καθώς ο Barbera τιμωρήθηκε για αντικανονικό προσπέρασμα.

    Μετά τη δεύτερη πτώση του Jorge Lorenzo στους εφτά πρώτους αγώνες, ο Marquez πέρασε μπροστά στη βαθμολογία, με 10β διαφοράς από τον συμπατριώτη του.
    Ο Valentino Rossi - ο οποίος στο parc ferme κινήθηκε προς τη μεριά του Marquez και τον συνεχάρη, με τον 23χρονο να ανταποδίδει - απέχει 22β από την 1η θέση.

    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Catalunya MotoGP: Έκανε τα μαγικά του! Φοβερός Rossi, νίκησε τον Marquez! Πτώση για Lorenzo Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top