motoGP

  • Latest News

    9 λόγοι δίκαιου θυμού στην καθημερινή οδήγηση!


    Μια λίστα με δέκα λόγους που μας προκαλούν έναν… απόλυτα δικαιολογημένο θυμό, όταν οδηγούμε καθημερινά την μοτοσυκλέτα μας!

    Κάθε μέρα, η ίδια ιστορία. Όλο και κάποια περίπτωση θα συναντήσουμε στο δρόμο, είτε οδηγού, είτε αναβάτη, πεζού η ποδηλάτη, που ίσως μας φέρει σε σημείο να θέλουμε να «βγούμε από τα ρούχα μας» από το θυμό! Ας δούμε 9 περιπτώσεις συμπεριφορών, που επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού από τον ένα χρήστη στον άλλο και μπορεί να οδηγήσουν σε "τρελά νεύρα"! Συμφωνείτε μαζί μας;

    1) Οδηγοί που δεν ανάβουν ΠΟΤΕ φλας: Τους έχουμε μπροστά μας και τους βλέπουμε να επιδίδονται σε συνεχείς αλλαγές πορείας, χωρίς να ανάψουν φλας ούτε μία φορά. Πέραν από την προφανή επικινδυνότητα της κατάστασης, επιδεικνύουν και πλήρη έλλειψη σεβασμού στους άλλους χρήστες του δρόμου.

    2) Όσοι χρησιμοποιούν κινητό και οδηγούν: Τραγική η κατάσταση μαζί τους! Και μάλιστα, πλέον το φαινόμενο προστάζει όχι απλή τηλεφωνική συνομιλία, αλλά και αποστολή μηνυμάτων ή… σερφάρισμα στο facebook!  Και φυσικά, δεν έχουν σχεδόν ποτέ τα μάτια τους εκεί που πρέπει!

    3) Όσους παρκάρουν σε ράμπες και θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες: Τι να πει κανείς για αυτούς τους χρήστες, που επιδεικνύουν προφανή έλλειψη σεβασμού προς μια ομάδα πληθυσμού που έχει κάποια ανάγκη… Φαινόμενο που γίνεται κατΆεξακολούθησιν, και από αναβάτες ακόμη!

    4) Αυτοί που ανοίγουν την πόρτα τους χωρίς να κοιτάξουν: Εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική, που δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τους αναβάτες, αλλά και οποιονδήποτε άλλο χρήστη του δρόμου, ακόμη και τους πεζούς!

    5) Αυτοί που οδηγούν με προφανή έλλειψη συγκέντρωσης: Σίγουρα ο καθένας μας έχει πετύχει και μια τέτοια περίπτωση! Οδηγοί που μοιάζουν «χαμένοι»: οδηγούν πολύ αργά, δεν κρατούν λωρίδες, χάνουν τα φανάρια και άλλα τέτοια ευχάριστα! Δυσάρεστοι αλλά και επικίνδυνοι!

    6) Όσοι οδηγούν με κλειστούς –η χωρίς- καθρέφτες: Ναι, είναι πολλοί. Και σαφώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι, διότι δεν έχουν όλο το απαιτούμενο οπτικό πεδίο! Πόσο μάλλον εάν ένας τέτοιος οδηγός ανήκει και στην κατηγορία 1! Θεός φυλάξοι από τους ελιγμούς του!

    7) Οι «βασιλιάδες του δρόμου»: Οδηγοί που κινούνται με πολλές φορές, τεράστια SUVs, αλλά και όχι μόνο: Κάθε ένας οδηγός που νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει. Και το υποστηρίζει με ανάλογη συμπεριφορά, που περιλαμβάνει γρήγορη οδήγηση, επικίνδυνους ελιγμούς και πολλές φορές… το κατάλληλο ύφος! Από τις χειρότερες κατηγορίες. (Ναι, εδώ φυσικά συμπεριλαμβάνονται οι δίκυκλοι «καμικάζι» που ξέρουμε όλοι…)

    8) Οδηγοί ή αναβάτες που είναι δίπλα δίπλα και…συζητούν! Ανεκδιήγητη συμπεριφορά που δυστυχώς, συναντάται συχνά, κλείνοντας τον δρόμο! Κατάφωρη έλλειψη σεβασμού σε όλους τους άλλους, για να μην διακοπεί η «κουβεντούλα»…

    9) Απερίσκεπτοι πεζοί: Και ποιος δεν έχει εκνευριστεί έστω και μια φορά με κάποιον απερίσκεπτο πεζό, ο οποίος θα "πεταχτεί" στο δρόμο ή θα κινείται χωρίς να προσέχει το περιβάλλον του! Βασιζόμενοι πολλές φορές στην προστασία τους από τον νόμο, οι πεζοί δεν προσέχουν όσο πρέπει και ξεχνούν ότι σε μια σύγκρουση με όχημα, μπορεί να υποστούν σοβαρότατες βλάβες!

    Για αυτό τον λόγο, μην ξεχνάτε να οδηγείτε, αλλά και να χρησιμοποιείτε τον δρόμο, πάντα με προσοχή, σύνεση, χωρίς να παραβιάζετε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και χωρίς υπερβολές. Και αν τυχόν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες… αλλάξτε γρήγορα!

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 9 λόγοι δίκαιου θυμού στην καθημερινή οδήγηση! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top