motoGP

  • Latest News

    Σε μαύρο και μπεζ: Honda CB750 Analog Motorcycles


    Μια καταπληκτική δουλειά custom από την Analog Motorcycles, οι οποίοι «ανέστησαν» ένα Honda CB750 και το έκαναν ένα πραγματικό έργο τέχνης.

    Για τους γνώστες και όχι μόνο, η Honda CB750 δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για την μοτοσυκλέτα που όρισε τον όρο «superbike», την πρώτη τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Το διαχρονικό στυλ της και η ποιότητα κατασκευής της σημαίνουν ότι πολλά τέτοια μοντέλα, κυκλοφορούν ακόμα. Πάνω σε μία CB750 λοιπόν, ο ιδιοκτήτης Arne Denise και οι Analog Motorcycles προέβησαν σε ριζικές αλλαγές, με αποτέλεσμα την μοτοσυκλέτα που βλέπετε.

    O Denise πήγε στους Analog Motorcycles, παραπονούμενος ότι ακούει έναν θόρυβο από τον κινητήρα. Μόλις η ομάδα των builders έπιασε το μοντέλο στα χέρια της, διαπίστωσε κάτι ακόμα πιο τρομακτικό: το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας ήταν «κομμένο», μετά από αποτυχημένη επέμβαση στην κινητήρα! Επιπλέον, είχε γίνει μια προσπάθεια επιμήκυνσης του ψαλιδιού, με τον λάθος όμως τρόπο. Οι builders επισκεύασαν το πλαίσιο και αντικατέστησαν το ψαλίδι, ενώ έγινε δουλειά και στο υποπλαίσιο, το οποίο είναι πλέον πιο κοντό και με νέες κολλήσεις.

    Αφού λοιπόν τα σοβαρότερα ζητήματα τακτοποιήθηκαν, η ομάδα προχώρησε στο βάψιμό του: Η επιλογή των Analog Motorcycles ήταν ένα έντονα γυαλιστερό μαύρο, το οποίο κάλυψε σχεδόν όλη την μοτοσυκλέτα. Μαύρα βάφτηκαν επίσης τα καπάκια του κινητήρα, από την δεξιά πλευρά. Η σέλα είναι χειροποίητη από τον Dave Pruney, ο οποίος ανέλαβε να βάψει και τις ρίγες στο τεπόζιτο, οι οποίες είναι βαμμένες με το χέρι!

    Ο κινητήρας, για τον οποίο παραπονέθηκε αρχικά ο ιδιοκτήτης, αντικαταστάθηκε με έναν νέο, ο οποίος δέχτηκε μια εξάτμιση τύπου 4 σε 1 και μια τετράδα καρμπυρατέρ Keihin 28 χιλιοστών, τα οποία αναπνέουν μέσα από φίλτρα K&N.

    Οι builders ωστόσο δεν άφησαν το στήσιμο του μοντέλου σε δεύτερη μοίρα: Αντικατέστησαν τα εμπρός ελατήρια του πηρουνιού, ενώ η μοτοσυκλέτα δέχθηκε νέες τρόμπες φρένων. Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε και πιστεύουμε ότι θα κάνει το ίδιο και με εσάς!

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σε μαύρο και μπεζ: Honda CB750 Analog Motorcycles Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top