motoGP

  • Latest News

    Οδήγηση με ακουστικά: 4 λόγοι να μην το κάνεις!


    4 σημαντικοί λόγοι που η οδήγηση με ακουστικά όχι μόνο είναι λάθος, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη!

    Δυστυχώς, είναι πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες αναβάτες δικύκλων –κυρίως scooters ή παπιών- οδηγούν φορώντας ακουστικά, στα οποία ακούν μουσική! Παρά το γεγονός ότι δεν δίνουμε και τόση σημασία σε κάτι τέτοιο, η πρακτική αυτή όχι μόνο είναι λανθασμένη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, ειδικά όταν πρόκειται για χρήση ακουστικών κλειστού τύπου-τις λεγόμενες «ψείρες»! Διαβάστε για ποιους λόγους ΔΕΝ πρέπει να οδηγούμε με ακουστικά.

    1. Αποκοβόμαστε από το περιβάλλον: Μια μάλλον προφανής συνέπεια. Μπορεί η ακρόαση μουσικής να μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα και η ένταση που έχουμε επιλέξει να είναι «χαμηλή» για μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι χάνουμε σημαντικό όγκο πληροφοριών, μόνο και μόνο που έχουμε τα ακουστικά στα αυτιά μας! Ειδικά σε κυκλοφορία εντός πόλης, πρέπει η οξύτητα της ακοής μας να είναι η μέγιστη δυνατή!

    2. Μπορεί να μην αντιληφθούμε ζημιά στη μοτοσυκλέτα: Πολλές ζημιές της μοτοσυκλέτας μας, και ειδικά οι σοβαρές, προειδοποιούν με δυνατό θόρυβο. Ακούγοντας μουσική, δεν θα είμαστε σε θέση να τον αντιληφθούμε. Και σίγουρα είναι καλύτερο να ακούσεις μια αλυσίδα που ετοιμάζεται να σπάσει, παρά να μπλοκάρει ο πισω τροχός και…να ψάχνεσαι!

    3. Ενθουσιαζόμαστε: Σίγουρα όλοι μας ενθουσιαζόμαστε όταν ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, στο προσωπικό μας ηχοσύστημα. Αυτό μας οδηγεί, πάρα πολλές φορές, στο να αυξήσουμε την ένταση του ήχου, που εκτός από το ότι μας απομονώνει από το περιβάλλον περισσότερο, μπορεί να μας οδηγήσει σε επιθετική και ριψοκίνδυνη οδήγηση!

    4. Κινδυνεύει η ακοή μας: Μια από τις προειδοποιήσεις που ακούμε συχνότερα, σχτικά με την χρήση των ακουστικών. Ωστόσο, ειδικά όταν συνδυάσουμε τα ακουστικά με το κράνος, το πρόβλημα γίνεται χειρότερο: Τα ακουστικά πιέζονται περισσότερο στο αυτί, με αποτέλεσμα η ένταση ήχου που δεχόμαστε να είναι μεγαλύτερη!

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οδήγηση με ακουστικά: 4 λόγοι να μην το κάνεις! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top