motoGP

  • Latest News

    Τι ετοιμάζει η Kawasaki: Και ρετρό, και turbo!


    Φήμες που κυκλοφόρησαν στον Βρετανικό Τύπο, σε συνδυασμό με ένα ενδιαφέρον rendering που δημοσιεύτηκε πυροδοτούν σενάρια για την πιθανή μορφή του νέου Kawasaki Z900RS, το οποίο φημολογείται έντονα ότι θα είναι υπερτροφοδοτούμενο!

    Μια νέα διάσταση λαμβάνει η συζήτηση γύρω από τα νέα μοντέλα της Kawasaki. Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει πάρει το θέμα «υπερτροφοδότηση» πολύ σοβαρά, αφού έχουμε δει ήδη σχέδιο για ένα μικρό supersport με κομπρέσορα, με το όνομα R2, αλλά και δύο concept μοντέλα με τις ονομασίες SC-01 και SC-02.

    Πριν λίγο καιρό, η Kawasaki είχε κατοχυρώσει την ονομασία Z900RS, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναφέρεται σε νέο ρετρό μοντέλο, που θα σημάνει την επιστροφή μιας μοτοσυκλέτας πολύ σημαντικής για την εταιρεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βρετανικού Motorcycle News, αλλά και φημών που έρχονται κατευθείαν από την Ιαπωνία, το νέο retrο μοντέλο θα φέρει κινητήρα 4 κυλίνδρων και 900 κυβικών, με υπερτροφοδότηση!

    Η Kawasaki Z1-R TC της δεκαετίας του 1980. Είχε απίστευτη δύναμη, αλλά και...καθόλου διαχειρίσιμη!
    Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και έναν ενδιαφέρον rendering της πιθανής μορφής που θα έχει η τελική μοτοσυκλέτα, το οποίο βλέπουμε στη φωτογραφία! Στη μοτοσυκλέτα διακρίνουμε την μορφή του μοτέρ του Η2, το οποίο φιλοξενείται σε ένα πανέμορφο-κατά τη γνώμη μας- εμφανισιακό σύνολο!

    Πως όμως θα ταιριάξει μια ρετρό μοτοσυκλέτα, με ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ τελευταίας τεχνολογίας; Με μια πρώτη σκέψη, ίσως φαίνεται παράταιρο σε κάποιους. Αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Kawasaki, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που έθεσε σε κυκλοφορία ένα μοντέλο με turbo, ήδη από την δεκαετία του 80, το οποίο μάλιστα κινούταν στην ίδια στυλιστική γραμμή!

    Λέτε η Kawasaki να σχεδιάσει την επιστροφή του «τέρατος» εκείνου, αλλά με μια προφανώς διαχειρίσιμη ισχύ και κατάλληλο στήσιμο; Ο χρόνος θα δείξει, καθώς το ρεπορτάζ τελειώνει με μια απαισιόδοξη νότα, αναφέροντας ότι το μοντέλο πιθανόν θα καθυστερήσει να εμφανιστεί, περισσότερο από όσο περιμένουμε…

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι ετοιμάζει η Kawasaki: Και ρετρό, και turbo! Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top