motoGP

  • Latest News

    Σπάσιμο αλυσίδας εν κινήσει: Ο μεγαλύτερος εφιάλτης


    Το σπάσιμο της αλυσίδας εν κινήσει είναι μια βλάβη που κανείς δεν θα ήθελε να πάθει: Μπορεί πολύ γρήγορα να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας και σοβαρό ατύχημα, τόσο στον ίδιο τον αναβάτη όσο και σε τρίτους χρήστες του δρόμου. Πως μπορούμε να το αποφύγουμε;

    Αναμφισβήτητα, ένα απόλυτα τρομακτικό σενάριο για κάθε αναβάτη, θα ήταν το σπάσιμο της αλυσίδας του εν κινήσει. Είναι μια βλάβη η οποία προκαλεί σχεδόν σίγουρα την απώλεια του ελέγχου της μοτοσυκλέτας, με πιθανές καταστροφικές συνέπειες.

    Εάν η αλυσίδα σπάσει εν κινήσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπλοκάρει στα γρανάζια του κινητήρα και του τροχού. Αυτό θα σημάνει την ακινητοποίηση του πίσω τροχού, πολύ απότομα και βίαια, με μια αντίστοιχη απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας! Ο αναβάτης θα είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσει σωστά, καθώς το γλίστρημα θα είναι πολύ απότομο και απρόβλεπτο. Ο κίνδυνος φυσικά αυξάνει, όσο αυξάνονται και τα χιλιόμετρα… Αλλά ναι, μπορεί να γίνει και χειρότερο!

    Σε κάποιες περιπτώσεις, έχει αναφερθεί ακόμα και σπάσιμο κάρτερ κινητήρα, όταν η αλυσίδα μπλόκαρε στο εμπρός γρανάζι, με συνέπεια όλα τα λάδια να χυθούν στο οδόστρωμα! Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και για τον αναβάτη, αλλά και οποιονδήποτε πίσω του! Ακόμα δε, η αλυσίδα μπορεί να φύγει προς τα πίσω με ταχύτητα και να βρεθεί πιθανότατα πάνω σε έναν άλλο χρήστη του δρόμου…

    Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να μην μας συμβεί ποτέ αυτή η απευκταία βλάβη; Κάτι πολύ απλό. Τακτικό έλεγχο και συντήρηση της αλυσίδας μας. Προμηθευόμαστε ένα ειδικό λιπαντικό αλυσίδας και φροντίζουμε η αλυσίδα μας να διατηρείται υγρή και λιπασμένη, συνεχώς. 

    Επιπλέον, δεν ξεχνάμε να ελέγξουμε την τάση της και να την ρυθμίσουμε αν χρειάζεται, ενώ πρέπει να θυμόμαστε ότι, όταν αλλάζουμε αλυσίδα, πρέπει να αγοράσουμε κάποια καλής ποιότητας, και να την αλλάξουμε υποχρεωτικά μαζί με τα δύο γρανάζια! 

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σπάσιμο αλυσίδας εν κινήσει: Ο μεγαλύτερος εφιάλτης Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top