motoGP

  • Latest News

    Harley Davidson Livewire project – το ηλεκτρικό Harley


    Είναι ωραίο, είναι Harley και είναι ηλεκτρικό. Το Harley Davidson Livewire project μόλις ξεκίνησε και είναι ενδεικτικό μιας νέας τάσης που το εργοστάσιο θέλει να ακολουθήσει. 

    Η στροφή του αμερικάνικου εργοστασίου είναι θεαματική. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δει ακόμη τα φτηνά 500 και 750 Street που κατασκευάζονται στην Ινδία (γεγονός επανάσταση από μόνο του) και ήρθε η ανακοίνωση από την ίδια τη Harley ότι ετοιμάζει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Εχει φτιάξει μάλιστα κι ένα ειδικό site με μερικές εικόνες και κάποια teaser video, ενώ ζητάει και τη γνώμη του κόσμου για το Livewire project όπως το έχει ονομάσει.

    Ασφαλώς η είδηση ότι ένα τόσο σημαντικό εργοστάσιο όπως η Harley Davidson ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσικλέτα είναι εξαιρετικά σημαντική και δείχνει μια πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα για συμμετοχή στις εξελίξεις σε ένα χώρο τα προϊόντα του οποίου έχουν ελάχιστη διείσδυση στο αγοραστικό κοινό – για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω του μεγάλου τους κόστους.

    Η Harley Davidson δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, δηλαδή την αυτονομία του και τις επιδόσεις του. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του αμερικάνικου τύπου πάντως φαίνεται ότι ο κινητήρας είναι ισχύος 55kW (73hp) αλλά με μικρή χωρητικότητα μπαταρίας, πράγμα που του δίνει αντίστοιχα μικρή αυτονομία (γύρω στα 80km). Φαίνεται όμως ο στόχος της Harley Davidson αυτή τη στιγμή δεν είναι να παρουσιάσει ένα τελικό προϊόν, αλλά ένα πρωτότυπο γνωριμίας. Ηδη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ξεκινά ένα tour που θα φέρει το project σε 30 πόλεις, ώστε οι Αμερικάνοι πελάτες να εξοικειωθούν με το σχήμα, τον ήχο, τον τρόπο οδήγησης και την ιδέα της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας. Αρα, για τα test ride δεν πειράζει και πολύ αν δεν έχει μεγάλη αυτονομία προς το παρόν, αφού η μικρότερη μπαταρία εξοικονομεί και μπόλικο βάρος.


    Θα παρατηρήσουμε ότι το project Livewire είναι μια ωραία (ίσως η ωραιότερη ηλεκτρική) μοτοσικλέτα δρόμου και δεν είναι cruiser ή custom, ούτε μπορεί να ενταχθεί σε κάποια από τις υπάρχουσες οικογένειες μοντέλων του εργοστασίου. Είναι βέβαιο επίσης ότι η μοτοσικλέτα που θα προκύψει δεν πρόκειται να είναι φτηνή. Τα αμερικάνικα site μιλούν ήδη για μια τάξη μεγέθους των είκοσι χιλιάδων δολαρίων, επομένως, οι σχεδιαστές της Harley έχουν στο μυαλό τους πιο πολύ την ανίχνευση των δυνατοτήτων μια νέας γι’ αυτούς τεχνολογίας (της ηλεκτρικής) και της εισαγωγής στο κοινό τους μιας νέας τάσης, παρά το να φτιάξουν μια μοτοσικλέτα που θα εξοικονομεί από τους πελάτες τους το αυξημένο κόστος βενζίνης.

    Μας αρέσει πάντως το project Livewire της Harley Davidson και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Harley Davidson Livewire project – το ηλεκτρικό Harley Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top