motoGP

  • Latest News

    Έρχεται η turbo Suzuki μοτοσυκλέτα. Σχέδια που δείχνουν οριστικοποίηση


    Προς παραγωγή φαίνεται ότι βαίνει η περίφημη υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα της Suzuki, καθώς σχέδια κατατέθηκαν προς πατέντα! Θα έχει turbo ή κομπρέσορα;


    Το ότι η Suzuki δουλεύει πάνω σε μία νέα, υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα, είναι γνωστό εδώ και… χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο φήμες και ελάχιστα «χειροπιαστά» στοιχεία, μεταξύ αυτών το όνομά του project (Recursion) αλλά και το ότι θα είναι μάλλον δικύλινδρη, μεσαίου κυβισμού.
     

    Τώρα όμως, φαίνεται ότι η Suzuki κατοχύρωσε και επίσημα τα σχέδια της μοτοσυκλέτας πριν αυτή μπει στην παραγωγή, τα οποία αποκαλύπτουν πολλά και ειδικότερα, τον τρόπο με τον οποίο ο κινητήρας θα υπερτροφοδοτείται.Τα σχέδια που βάλαμε στις φωτογραφίες είναι κάποια από τα…πολλά, που εξασφάλισε το  βρετανικό μέσο MoreBikes. Αν και το ίδιο κάνει λόγο για κομπρέσορα, εμείς μάλλον…διαφωνούμε (δεν παίρνουμε και όρκο όμως, καθώς οι εταιρείες κάνουν τεχνάσματα κατοχυρώσεων, για προστασία της εργασίας τους).



    Προσέξτε την χαρακτηριστική μορφή ενός turbo, που διακρίνεται στο εμπρός μέρος του κινητήρα: Βλέπουμε τους δύο αυλούς να μπαίνουν σε μία φτερωτή, έναν ακόμα να βγαίνει από την διπλανή φτερωτή και να ανεβαίνει σε ένα intercooler, το οποίο μάλλον θα τοποθετηθεί ψηλά και πλευρικά στην μοτοσυκλέτα. Από ότι φαίνεται, επίσης, το Intercooler είναι «κολλημένο» στο φιλτροκούτι, μειώνοντας το μήκος των αυλών του αέρα.

    Ωστόσο, το μέσο… ορκίζεται ότι η μοτοσυκλέτα θα φέρει κομπρέσορα και όχι turbo, οπότε εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε ανοιχτό ένα παραθυράκι για επίσημη επιβεβαίωση των γεγονότων. ¶ρα λοιπόν, ακόμα περιμένουμε.


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έρχεται η turbo Suzuki μοτοσυκλέτα. Σχέδια που δείχνουν οριστικοποίηση Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top