motoGP

  • Latest News

    Νέο ΚΤΜ 1090 Adventure


    Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το ανανεωμένο ΚΤΜ 1090 Adventure κατά τη διάρκεια δοκιμών. 


    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το 1090 Adventure της KTM, αφού έχει ήδη αποδείξει την αξία του και μάλιστα με το παραπάνω αν μιλάμε για την έκδοση R. Έχει έρθει όμως η ώρα της ανανέωσης καθώς, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και προέρχεται όχι μόνο από άλλες εταιρείες, αλλά και από άλλα μοντέλα της KTM. Με το 790 Adventure να πλησιάζει, δεν θα μπορούσε το 1090 να μείνει ίδιο. Η Αυστριακή εταιρεία το γνωρίζει και προχωράει σε αλλαγές, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
     

    Το υπάρχον 1090 είναι στην ουσία 1050 κυβικά, αφού χρησιμοποιεί τον παλαιότερο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 123 ίππους. Πηγές αναφέρουν ότι στο νέο μοντέλο θα έχουμε αύξηση στα 1.150 κυβικά με αντίστοιχη βελτίωση στην ιπποδύναμη, η οποία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 130 ίππους. Η εμφάνιση δεν θα μπορούσε να μείνει ίδια, οπότε θα έχουμε νέο φαίρινγκ το οποίο δεν αποκλείεται να ενσωματώνει δοχεία καυσίμου για αυξημένη αυτονομία και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Δεν αποκλείεται η ζελατίνα να είναι μεγαλύτερη και ρυθμιζόμενη. Το κόψιμο στον κεντρικό προβολέα ίσως υποδηλώνει την ύπαρξη ραντάρ που θα επιτρέπει στο cruise control να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν η KTM αποφασίσει να εξοπλίσει πλούσια το νέο 1090 και το εφοδιάσει με traction control που υπολογίζει την κλίση της μοτοσυκλέτας, cornering ABS και την έγχρωμη TFT οθόνη που συναντάμε στο 1290.

    Κρίνοντας από την κατάσταση της μοτοσυκλέτας δοκιμής, δεν περιμένουμε να παρουσιαστεί πριν το 2019. Είναι όμως πιθανό να βγει στις αγορές το 2020 και να πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές ρύπων που θα ισχύουν από τότε. 


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέο ΚΤΜ 1090 Adventure Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top