motoGP

  • Latest News

    Sachsenring MotoGP: Αγώνας. Επέστρεψε στις νίκες ο Marquez, φανταστικός ο Folger!


    Ο Marc Marquez πέρασε ένα διάστημα πέντε αγώνων χωρίς νίκη, το μεγαλύτερό του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά στην Γερμανία κατάφερε να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

    Ακριβώς όπως και πέρυσι, ο Ισπανός πέρασε ένα διάστημα πέντε αγώνων χωρίς επιτυχία, μετά τη νίκη του στο Austin, αλλά πήρε τους 25β στην «δική του» πίστα, το Sachsenring, συμπληρώνοντας το πρώτο μισό της χρονιάς.

    Ο Ισπανός ήταν 37 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία μετά το Γύρο του Mugello και μέσα σε τρεις Γύρους όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά μετά τη σημερινή του νίκη πέρασε πρώτος!

    Ο Marc είχε στο τέλος το κάτι παραπάνω από τον εκπληκτικό Jonas Folger, με τους δυο αναβάτες να έχουν κάνει μπροστά σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό.

    Όπως έλεγε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο Marquez, πίεζε συνεχώς και έκανε γύρους στο 1:21 αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει διαφορά από τον Γερμανό.

    Στο τέλος όμως κέρδισε μερικά δέκατα στο γύρο και σε συνδυασμό με ένα λάθος του Folger στην 1 (το τρίτο του στον αγώνα) έκανε διαφορά και πήρε τη νίκη, που είναι η 8η του στη συγκεκριμένη πίστα που δεν χάνει από το 2010!

    Ο Folger πραγματικά εντυπωσίασε σήμερα ακόμα και τον Marquez, ο οποίος έλεγε ότι πίεζε συνεχώς και παρ’ ολα αυτά ο Jonas ήταν σταθερά πίσω του.

    Ούτε ο ίδιος ο Γερμανός δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει έναν τέτοιο αγώνα, αλλά - δυστυχώς γι’ αυτόν - το λάστιχό του δεν κράτησε μέχρι το τέλος.

    Όπως και να ‘χει, είναι μια τεράστια στιγμή για τον Folger, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γερμανός αναβάτης στην ιστορία που παίρνει βάθρο στη μεγάλη κατηγορία στο Sachsenring!

    Πιο πίσω ο Dani Pedrosa έκανε μοναχικό αγώνα και δεν είχε πρόβλημα να εξασφαλίσει ένα ακόμα βάθρο, το πέμπτο του στους εφτά τελευταίους Γύρους.

    Κερδισμένος στη μάχη για την 4η θέση ήταν ο Maverick Vinales που έδειξε ότι είχε το ρυθμό στο στεγνό και το εκμεταλλεύτηκε από τη στιγμή που η βροχή δεν ήρθε ποτέ.

    Ο Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του από τα μισά του αγώνα κι έπειτα και κράτησε πίσω του τον Valentino Rossi που πήρε τους 11 βαθμούς της 5ης θέσης, ενώ ο Dovizioso ήταν 8ος.

    Έτσι οι πρώτοι τέσσερεις, με τον Marquez να έχει 129β, τον Vinales 124β, τον Dovi 123β και τον Rossi 119β, έχουν μεταξύ τους διαφορά μόλις 10 βαθμών που είναι νέο ρεκόρ!

    Αλλά και ο Dani Pedrosa, που είναι πέμπτος, απέχει μόνο 26β από την κορυφή στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, που είναι με διαφορά το πιο αμφίρροπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

    Δείτε τα Highlights του αγώνα εδώ

    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Sachsenring MotoGP: Αγώνας. Επέστρεψε στις νίκες ο Marquez, φανταστικός ο Folger! Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top