motoGP

  • Latest News

    Honda «Six». ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΗ


    Η μοναδική επιζώσα και η πρώτη κατασκευασμένη, RC165, γνωστή και ως Honda «Six» θα εμφανιστεί στο Isle of Man TT Classic τον Αύγουστο.


    Ο πρώην αναβάτης της Honda, Steve Plater, θα οδηγήσει το μοντέλο Honda «Six» και θα κάνει ένα γύρο επίδειξης στις 28 Αυγούστου στο Isle of Man TT. Το μοντέλο ανήκει στην ομάδα «Obsolete`s Rob Iannucci» και είναι το ίδιο «Six», που οδήγησαν οι Jim Redman και Stuart Graham, πριν ο Mike Hailwood νικήσει με αυτό το 1966 στο Grand Prix της Τσεχοσλοβακίας.
          
    Ο Redman αγωνίστηκε με την πρώτη έκδοση Honda «Six» στη Monza το 1964. Το μοντέλο ήταν μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εποχής του. Κατασκευάστηκε για να σταματήσει τις νίκες της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1964 και 1965.
     
    Σύμφωνα με τον Rob Iannucci, η ομάδα των τεχνικών είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την ανακατασκευή της μοτοσυκλέτας και ιδιαίτερα του κινητήρα με τα νέα έμβολα και τον νέο στρόφαλο. Η ομάδα «ObsoleteΆs Rob Iannucci» ασχολείται με κλασικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες από το 1978 και έχει συμμετάσχει σε 1500 αγώνες με 50 αναβάτες.
     
    Ο Steve Plater σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι τιμή μου, που μου ζήτησαν να οδηγήσω μια από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες, που κατασκευάστηκαν ποτέ για την πιο διάσημη πίστα του κόσμου.»

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Honda «Six». ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΗ Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top