motoGP

  • Latest News

    Η σπανιότατη μοτοσυκλέτα της Lamborghini


    Ναι, και η Lamborghini είχε φτιάξει μοτοσυκλέτες και συγκεκριμένα… μόνο 6! Μία από αυτή βρέθηκε να πωλείται σε δημοπρασία στο εξωτερικό… Τι ακριβώς ήταν;


    Θυμάστε τότε που και η Lamborghini έφτιαξε μοτοσυκλέτες; Πιθανόν… όχι, καθώς όχι μόνο ήταν ελάχιστες αυτές που τελικά φτιάχτηκαν, αλλά απέτυχαν να σημειώσουν και την απαραίτητη επιτυχία στον χώρο. Ήταν 1989 όταν η Lamborghini, σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία «Boxer» κατασκεύασε 6 πρωτότυπα σαν αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία, με την ονομασία «Design 90».

    Οι μοτοσυκλέτες σχεδιαστικά βασίζονταιν στην Lamborghini Countach, ενώ ήταν εξοπλισμένες με μοτέρ Kawasaki 1000 κυβικών, που τους έδινε απόδοση 130 ίππων. Το μοντέλο ήταν αρκετά γρήγορο και μάλιστα σημείωσε τελική ταχύτητα 257 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ και το βάρος του ήταν μειωμένο για την εποχή στα 183 κιλά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σημειώσει επιτυχία και μόλις 6 πρωτότυπα είδαν το φως του κόσμου, τα οποία έγιναν σταδιακά συλλεκτικά φετίχ.

    Το συγκεκριμένο κομμάτι που βλέπετε στην φωτογραφία, αποτελούσε μέρος της συλλογής ενός ιδιώτη και έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ιαπωνία, μέχρι που το εμπιστεύθηκαν στα χέρια της εταιρείας δημοπρασιών H&H Classics. Οι ειδικοί της εταιρείας λένε ότι μια τέτοια μοτοσυκλέτα «είναι πολύ πιθανόν να αγοραστεί από κάποιον συλλέκτη Lamborghini αυτοκινήτων, που θα έχει στην ιδιοκτησία του και ένα τρακτέρ της μάρκας».

    Ωστόσο, από ότι φαίνεται, η μεταπώληση μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς στην πρώτη δημοπρασία της, η μοτοσυκλέτα δεν έφτασε το ποσό στόχου των περίπου 90.000 λιρών και η δημοπρασία θα επαναληφθεί. Εσείς θα δίνατε τόσα χρήματα για την μοτοσυκλέτα;


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η σπανιότατη μοτοσυκλέτα της Lamborghini Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top