motoGP

  • Latest News

    Sepang MotoGP: Αγώνας Νίκησε ο Dovi, 4ος και στο +21β ο Marquez


    Για τέταρτη φορά - στη σύγχρονη εποχή του MotoGP - ο Τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της Valencia.

    Ο αγώνας στην Sepang ξεκίνησε με βροχή, η οποία και σταμάτησε κατά τη διάρκεια των 20 γύρων, με την πίστα να στεγνώνει, αλλά όχι αρκετά για σλικ.

    Έτσι οι οδηγοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τα βρόχινα της Michelin και ο Andrea Doviziosoπανηγύρισε την έκτη φετινή του νίκη, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για Τίτλο.

    Ο Dovi ξεκίνησε ήρεμα τον αγώνα και σύντομα αυτός, μαζί με τους Lorenzo-Zarco-Marquezξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις.

    Ο μόνος από τους τέσσερεις αυτούς οδηγούς με το μαλακό πίσω ελαστικό ήταν ο Zarco, ο οποίος τέθηκε αμέσως επικεφαλής του αγώνα.

    Όμως το μαλακό ελαστικό του δεν θα άντεχε μέχρι τέλους απέναντι στις δυο GP17. Πρώτος τον πέρασε ο Lorenzo και στη συνέχεια ήρθε δυνατά από πίσω και ο Dovi.

    Οι δυο Ducati ήταν μπροστά και έκαναν τη διαφορά, την ώρα που ο Marc Marquez ήταν τέταρτος και κυνηγούσε τον Zarco.

    Όμως ένα γλίστρημα του Ισπανού ήταν αρκετό για να τον κάνει να συμβιβαστεί γρήγορα με την ιδέα της 4ης θέσης, που του έδινε πλεονέκτημα όσο ο Dovi ήταν 2ος.

    Ωστόσο 4 γύρους πριν το τέλος ο Lorenzo έκανε ένα πολύ ωραίο σώσιμο όταν παραλίγο να πέσει και ο Dovi βρήκε την ευκαιρία να τον περάσει.

    Από εκεί και πέρα ο Ισπανός δεν πίεσε στο όριο και ο Dovi πήρε τη νίκη που τον κρατά ζωντανό στη μάχη για τον Τίτλο.

    Ήταν το πρώτο 1-2 της Ducati εδώ και δέκα χρόνια, μετά το 2007 και το Phillip Island όταν ο Casey Stoner κέρδιζε τον Loris Capirossi.

    Πίσω τους ο εξαιρετικός Johann Zarco που κέρδισε στο σημερινό αγώνα ό,τι έχασε για ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου στο Phillip Island: το βάθρο δηλαδή!

    Έτσι ο Γάλλος κατέκτησε το δεύτερο βάθρο της καριέρας του και μαζί εξασφάλισε και τον τίτλο του καλύτερου νεοφερμένου στην κατηγορία, ενώ είναι και ο καλύτερος rookie.

    Ο Marquez συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση, ωστόσο γνωρίζει καλά ότι το μόνο που χρειάζεται πλέον στην Valencia, είναι μια 11η θέση για να πάρει τον τέταρτο Τίτλο του τα τελευταία πέντε χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

    Πολύ πίσω, περίπου 12,5’’ από τον ομόσταυλό του, ο Dani Pedrosa έπαιρνε την 5η θέση κάνοντας μοναχικό αγώνα παρά το ότι στο τέλος ο Danilo Petrucci μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά.

    Ο Petrux αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, έχασε το γύρο προθέρμανσης και χρειάστηκε να ξεκινήσει από την τελευταία θέση.

    Ωστόσο, όπως πάντα, ο Ιταλός ήταν πολύ δυνατός στο βρεγμένο και κατάφερε στο τέλος να πάρει την έκτη θέση από τον φίλο του, Valentino Rossi.

    Για μια ακόμη φορά η εργοστασιακή Μ1 έχασε κατά κράτος από την Μ1 του 2016 και τον JohannZarco, από τον οποίο ο Rossi τερμάτισε 21’’ πίσω!

    Τηρουμένων των συνθηκών όμως (βρεγμένη πίστα) ο Rossi έκανε καλό αγώνα και τερμάτισε έβδομος, 7,3’’ μπροστά από τον Maverick Vinales.

    Ο Ισπανός της Movistar Yamaha πήρε την ένατη θέση, ενώ ανάμεσα στις δυο εργοστασιακές Yamaha ήταν ο Jack Miller.

    Πάρα πολύ καλό αγώνα έκανε ο Pol Espargaro και έβαλε την ΚΤΜ του μέσα στη δεκάδα, μπροστά από τον Alvaro Bautista και τον Bradley Smith.

    Τους τελευταίους βαθμούς πήραν οι Scott ReddingHector Barbera και Cal Crutchlow.

    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Sepang MotoGP: Αγώνας Νίκησε ο Dovi, 4ος και στο +21β ο Marquez Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top