motoGP

  • Latest News

    Motegi MotoGP: Αγώνας Σύγκρουση Τιτάνων με νικητή τον Dovi!


    Φανταστικός ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, μια πραγματική Τιτανομαχία, με τους δυο καλύτερους οδηγούς της σεζόν να τα δίνουν όλα για τους 25β!

    Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, όταν ο Andrea Dovizioso κράτησε τη ψυχραιμία του και πήρε μια τρομερή νίκη επί του Marquez.

    Οι μάχες των δυο ήταν επικές και κανείς δεν υποχωρούσε, προσπαθώντας ο ένας ν’ αποκτήσει το πάνω χέρι επί του άλλου.

    Με το μαλακό πίσω ελαστικό τους να έχει καταστραφεί στο τέλος, οι δυο καταπληκτικοί αυτοί πιλότοι συνέχιζαν να παλεύουν για τη νίκη.

    Στο τέλος ο Marquez έδειχνε να έχει ένα μικρό προβάδισμα, όμως δεν απέφυγε τα λάθη. Το μεγαλύτερο απ’ όλα ήταν ένα μεγάλο γλίστρημα που είχε στην 8,

    Έμεινε πάνω στη μοτοσυκλέτα του, αλλά έχασε έδαφος κι έδωσε την ευκαιρία στον Dovi να εξαπολύσει την τελική του επίθεση!

    Μυαλωμένος όπως στους περισσότερους αγώνες φέτος, ο άσος της Ducati κράτησε τη γραμμή του όταν ο Marquez μπήκε με πολλά στην 14 επιχειρώντας κάτι το αδύνατον.

    Με τη φόρα που είχε δεν ήταν δυνατόν να μείνει μπροστά από τον αντίπαλό του και ο Dovi το ήξερε, κρατώντας τη γραμμή του και βγαίνοντας καλύτερα από τη στροφή πήρε τη νίκη.

    Είναι η πέμπτη φετινή του νίκη, που πανηγυρίστηκε με πραγματικά έξαλλο τρόπο στο γκαράζ της Ducati και μια νίκη που τον αφήνει μόλις 11β πίσω από τον Marquez.

    Απέδειξε μάλιστα ότι αυτά που έλεγε χτες είχαν βάση, μιας και δεν ανησυχούσε για το ότι θα ξεκινούσε από την 9η θέση του grid, ξέροντας ότι ήταν δυνατός στο βρεγμένο.

    Από την άλλη ο Marquez τα έδωσε όλα και απλά πλήρωσε το λάθος του στον τελευταίο γύρο.

    Παρά ταύτα πήρε το όγδοο βάθρο του στους εννέα τελευταίους αγώνες και παραμένει στην κορυφή, κάνοντας έναν ακόμα καλό αγώνα στο Motegi.

    Πίσω τους, κατακτώντας το 5ο βάθρο της καριέρας του (όλα φέτος) ήταν ο Danilo Petrucci, που δεν κατάφερε ν’ ακολουθήσει μέχρι το τέλος το ρυθμό των 2 πρώτων.

    Ο λόγος ήταν ότι επέλεξε (ένας από τους ελάχιστους) το έξτρα μαλακό ελαστικό, το οποίο όμως είχε μια περίεργη φθορά στη μέση και δεν του επέτρεψε να γράψει δυνατούς χρόνους μέχρι τέλος.

    Πάντως το βάθρο άφησε ικανοποιημένο τον Ιταλό αναβάτη και αποδεικνύει πόσο πιο εύκολο είναι το έργο των οδηγών, όταν έχουν στη διάθεσή τους εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.

    Χτες παρακάλαγε να βρέξει και όντως αυτό συνέβη στο σημερινό αγώνα. Κάτι ήξερε ο AndreaIannone που περίμενε τη βροχή, κάνοντας τον καλύτερό του αγώνα με την Suzuki.

    Ο Ιταλός πήρε την τέταρτη θέση κι έμεινε μπροστά από τον ομόσταυλό του που εντυπωσίασε και πήρε για πρώτη φορά θέση μέσα στην πεντάδα των πρώτων σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

    Ο Lorenzo και πάλι ξεκίνησε δυνατά, όμως δεν κατάφερε να μείνει με τους μπροστά και να διεκδικήσει μια νίκη, που ήλπιζε να πάρει σε μια πίστα που έχει καλή παράδοση.

    Έμεινε στην 6η θέση και μπροστά από τον Aleix Espargaro που πήρε και πάλι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα πάνω στην Aprilia του.

    Λίγο πιο πίσω τερμάτισε ο Johann Zarco, ο οποίος κέρδισε έδαφος στη βαθμολογία των Rookies αλλά έχασε στην αντίστοιχη των δορυφορικών, εξαιτίας του βάθρου του Petrucci.

    Στη δεκάδα ήταν και ο Maverick Vinales, αλλά τα 36.5’’ διαφοράς από την κορυφή τα λένε όλα, για το πόσο δυσκολεύεται η M1 στο βρεγμένο, σε σχέση με τους μεγάλους αντιπάλους της.

    Από την άλλη ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα και είχε μια πτώση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Motegi. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος εκεί έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες του για Τίτλο.

    Τη δεκάδα έκλεισε ο εξαιρετικός Loris Bazο οποίος έχει καταφέρει να βρεθεί εκεί τέσσερεις φορές φέτος.

    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Motegi MotoGP: Αγώνας Σύγκρουση Τιτάνων με νικητή τον Dovi! Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top