motoGP

  • Latest News

    Αποκαλύφθηκε ο V4 της Ducati!


    Μια νέα εποχή για τις μοτοσυκλέτες της Ducati αρχίζει με ένα πολύ ιδιαίτερο κινητήρα. Το όνομα αυτού «Desmosedici Stradale» και αυτός θα χτυπά στην καρδιά της επόμενης superbike μοτοσυκλέτας, Ducati Panigale V4.


    Ο πολυαναμενόμενος κινητήρας παρουσιάστηκε σήμερα στο Misano σε ένα ιδιαίτερο γεγονός στα πλαίσια του San Marino GP. Οι επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας αποκάλυψαν ότι ο κινητήρας θα αποδίδει 210 ίππους στις 13.000 σ.α.λ και 12.23 κιλά ροπής στις 12.250 σ.α.λ. Επιπλέον, η Ducati θα συνεχίσει να παίζει το παιχνίδι με τη χωρητικότητα του 90 ° V4, καθώς η street έκδοση του Panigale V4 θα βγει στην παραγωγή με 1.103 κ.εκ.
      

    Ωστόσο, η εταιρεία θα κατασκευάσει για το 2019 μια μοτοσυκλέτα «R», που θα έχει χωρητικότητα 1.000 κ.εκ. και θα είναι συμβατή με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike κι άλλους αγώνες.

    Σύμφωνα με τον Claudio Domenicali, διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των κινητήρων θα βοηθήσουν τη ροπή στις μεσαίες στροφές για τη street έκδοση της νέας superbike, καθώς τόσο η δρόμου όσο και η αγωνιστική έκδοση του μοντέλου θα έχουν διάμετρο κινητήρα 81 χλστ, όπως η μοτοσυκλέτα MotoGP της Ducati.

    Από τις φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι ο κινητήρας 90 ° έχει κλίση 42 ° προς τα πίσω, όπως και στη μοτοσυκλέτα MotoGP. Διαθέτει, επίσης, αυλούς μεταβλητού μήκους περίπου 52 χλστ, καθώς κι ένα επανασχεδιασμένο δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων, που είναι κι αυτό εμπνευσμένο από το MotoGP. 


    Επιπλέον, η Ducati επιβεβαίωσε ότι ο Desmosedici Stradale θα αποτελεί μέρος του πλαισίου και θα στηρίζει το υποπλαίσιο, το ψαλίδι, το φιλτροκούτι και το μπροστινό μέρος. Ο κινητήρας ζυγίζει 64.8 κιλά, ακριβώς 2.1 κιλά περισσότερο από τον προηγούμενο κινητήρα Supercadro v-twin των 1.285 κ.εκ. Για το λόγο αυτό το περίβλημα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τα καλύμματά του από μαγνήσιο.

    Παρά τον αγωνιστικό του DNA, o Desmosedici Stradale χρειάζεται σέρβις κάθε 24.000 χλμ, παρόλο που πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς κινητήρες superbike της Ducati.



    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αποκαλύφθηκε ο V4 της Ducati! Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top