motoGP

  • Latest News

    5 cafe racer για όλους


    Μοτοσυκλέτες για όσους νοσταλγούν την αύρα μιας ρετρό αγωνιστικής, αλλά θέλουν σύγχρονους κινητήρες και μοντέρνα υλικά κατασκευής.


    Οι ρετρό μοτοσυκλέτες και ιδιαίτερα οι cafe racer έχουν μεγάλη απήχηση στο μοτοσυκλετιστικό κοινό. Η εμφάνισή τους είναι εμπνευσμένη από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες παλαιότερων δεκαετιών κι αυτό τις κάνει ιδιαίτερα ποθητές. Όμως, δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν μια εξωτική custom cafe racer ή δεν διαθέτουν το χρόνο, τις γνώσεις ή τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευάσουν μόνοι τους. Ευτυχώς, κάποιες εταιρείες έχουν στη γκάμα τους cafe racer μοντέλα και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάλογα με το budget του. Αυτές είναι 5 από τις καλύτερες επιλογές σε αλφαβητική σειρά.
    1. BMW R NineT Racer
    Από τότε που η γερμανική εταιρεία μπήκε στο παιχνίδι των νέο-ρετρό και παρουσίασε το R NineT, οι οπαδοί της ήθελαν μια έκδοση cafe racer και δεν τους χάλασε το χατήρι. Το φαίρινγκ, το χαμηλό τιμόνι και το «αγωνιστικό» βάψιμο κάνει το Racer να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας των R NineT, ενώ ο boxer κινητήρας των 110 ίππων του χαρίζει επιδόσεις αντάξιες της εμφάνισής του.
    1. Ducati Scrambler Café Racer
    Μπορεί το όνομά του να συνδυάζει δυο διαφορετικά πράγματα, αλλά η Ducati δεν επαναπαύθηκε μετά την επιτυχία των Scrambler και έχει προσθέσει ένα ακόμα μοντέλο στη γκάμα της που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από αυτούς που ψάχνουν για ένα cafe racer. Εχει μια σύγχρονη και ταυτόχρονα ρετρό εμφάνιση, χωρίς όμως να υιοθετεί την παραδοσιακάάβολη θέση οδήγησης των σκληροπυρηνικών cafe racer.
    1. Honda CB1100RS
    Μπορεί το Honda να μη διαθέτει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα cafe racer, όπως τα κλιπ ονς, αλλά είναι ότι πιο κοντινό σε αυτή την κατηγορία παράγει η εταιρεία. Ο αερόψυκτος κινητήρας ταιριάζει γάντι με τη φιλοσοφία της κατασκευής και το CB1100RS μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με τη βοήθεια των υψηλής ποιότητας αναρτήσεων που διαθέτει. Με την τοποθέτηση κλιπ ον και ίσως μια άλλη εξάτμιση, θα μπορεί να νιώθει άνετα ανάμεσα σε άλλα cafe racers.
    1.  Moto Guzzi V7 III
    Μια πολύ καλή υποψήφια μοτοσυκλέτα για όποιον ψάχνει για cafe racer είναι και το V7. Μπορεί  ο κινητήρας των 52 ίππων να μη βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά είναι ένας παραδοσιακός εγκάρσια τοποθετημένος V2 με φανταστικό ήχο. Με ένα ζευγάρι κλιπ ονς, μονόσελο και διαφορετική ουρά, θα μετατρεπόταν σε ένα μοναδικό cafe racer.


    1. Yamaha XSR900 Abarth
    Το XSR900 διαθέτει τον τρικύλινδρο κινητήρα του ΜΤ-09 που αποδίδει 115 ίππους, ενώ το αλουμινένιο πλαίσιο με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά και τις σύγχρονες αναρτήσεις εξασφαλίζει άνετη οδήγηση για τα δεδομένα ενός cafe racer. Η εμφάνιση είναι ο βασικός λόγος που κάποιος θα επιλέξει μια τέτοια μοτοσυκλέτα και το Yamaha ισορροπεί ιδανικά μεταξύ ρετρό και μοντέρνου.



    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 5 cafe racer για όλους Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top