motoGP

  • Latest News

    Ηλεκτρισμός και στο MotoGP από το 2019


    Ο CEO της Dorna αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες για το eMotoGP, σε συνέντευξη του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. 7 δορυφορικές ομάδες MotoGP και οι 4 κορυφαίες του Moto2 θα ανταγωνιστούν σε 12 ευρωπαϊκές σκηνές.


    Στον κόσμο των αυτοκινήτων πριν από μερικά χρόνια έκαναν τη πρώτη τους εμφάνιση στην πίστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθάνοντας στην κορυφή με τη Formula E, την F1 για τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Ακόμα και για τους δυο τροχούς, όμως, πλησιάζει η αρχή μιας νέας εποχής του MotoGP, βασιζόμενη στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με τον Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι το μέλλον και όλες οι εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό. Αν πάνε όλα καλά, η νέα αυτή προσπάθεια θα ξεκινήσει το 2019.

    Επιπλέον, ο Ezpeleta εξηγεί τη φόρμουλα του πρωταθλήματος: «Έχουμε αγοράσει τα δικαιώματα για δύο χρόνια: Θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των μοτοσυκλέτων, που δοκιμάσαμε στο Misano και τη Laguna Seca». Τα οχήματα θα ανατεθούν σε 7 δορυφορικές ομάδες MotoGP (οι Aspar, Avintia, Gresini, LCR, Marc VDS, Pramac και Tech3) και στο Top 4 του Moto2. Θα είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα, απλά με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Οι μπαταρίες θα επαναφορτίζονται με καθαρή ενέργεια.

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ηλεκτρισμός και στο MotoGP από το 2019 Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top