motoGP

  • Latest News

    Ατυχημα απο αμελεια. Θανασιμη απειλη


    Οι μοτοσυκλέτες, εκτός από ένα ευχάριστο και πρακτικό μέσο μεταφοράς, είναι ικανές να προσφέρουν και μια αίσθηση ελευθερίας στους αναβάτες, πάντα ,βέβαια, με το ανάλογο κόστος, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλαπλάσιοι, από αυτούς που έχει να αντιμετωπίσει, ένας οδηγός αυτοκινήτου.

    Οι οδηγοί μοτοσυκλετών, ακόμα και οι πιο έμπειροι, βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι, στην αμελή συμπεριφορά των άλλων οδηγών. Δυστυχώς, οι οδηγοί αυτοκινήτου, πολλές φορές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στους μοτοσικλετιστές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις.

    Αλλάζουν ξαφνικά πορεία, χωρίς προειδοποίηση, φράζουν την πορεία των μοτοσυκλετών, κάνουν παράνομες αναστροφές, παραβιάζουν ερυθρούς σηματοδότες και προειδοποιητικά σήματα προτεραιότητας και γενικότερα, οδηγούν αμελώς, με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον τραυματισμό μοτοσικλετιστών.   

    Όλα τα παραπάνω, έχουν ως συνέπεια, οι αναβάτες να είναι εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς, πολλές φορές, η σύγκρουση με αυτοκίνητο ή η πτώση στην άσφαλτο, μπορεί να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς.

    Σύμφωνα με έρευνες, οι αναβάτες, είναι έως και 26 φορές πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους, σε σχέση με επιβάτες, άλλων οχημάτων. Εξαιτίας του μικρού όγκου των δικύκλων, πιθανόν, να μην γίνονται άμεσα αντιληπτοί, από τους άλλους οδηγούς. Στατιστικά, στο 65% των ατυχημάτων, μοτοσυκλετών με άλλα οχήματα, παραβιάστηκε κάποιο οδηγικό δικαίωμα του μοτοσικλετιστή. 

    Οι πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων, μεταξύ μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, προέρχονται από χρηση ναρκωτικών ουσιών και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, ξαφνικές απότομες στάσεις, ανοίγματα πόρτας, ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης, απροειδοποίητη αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας. Αυτές οι καταστάσεις, δείχνουν έλλειψη οδηγικής παιδείας και αλληλεγγύης. 

    Οι χειρότερες καταστάσεις, αφορούν την εγκατάλειψη του θύματος από το θύτη, ο οποίος τρέπεται σε φυγή, αδιαφορώντας αν έχει προκαλέσει τον τραυματισμό ή ακόμα και το θάνατο ενός αναβάτη. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι τραυματισμένοι ξεψύχησαν στην άσφαλτο, καθώς δεν δέχτηκαν έγκαιρα, ιατρική βοήθεια.

    Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αδιαφορία ισοδυναμεί με εγκληματική αμέλεια. Ο νόμος είναι αυστηρός, όμως δεκάδες περιπτώσεις, κατέληξαν σε κάποιο συρτάρι αρχείου, είτε γιατί ο ένοχος δεν βρέθηκε, είτε γιατί κάποιοι μάρτυρες σιώπησαν.  
         
    Έχοντας να αντιμετωπίσουν, όλο αυτό τον κυκεώνα αδιαφορίας, οι μοτοσικλετιστές πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί, καθώς μια άτσαλη ενέργεια κάποιου οδηγού, μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο και να τους τραυματίσει. Ο τρόπος οδήγησης, πρέπει να διαμορφώνεται, ανάλογα με τις συνθήκες και οι αναβάτες, να προσπαθούν να προβλέψουν, κάθε τι απίθανο, που μπορεί να επιχειρήσει κάποιος οδηγός αυτοκινήτου. Η ταχύτητα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι κακός σύμβουλος.

    Εάν κάποιος οδηγός αυτοκινήτου, προκαλέσει ατύχημα, θα πρέπει να ακινητοποιήσει το όχημά του και να επωμισθεί τις ευθύνες του, αν έχει υποπέσει σε ενδεχόμενη παράβαση. Αγαπητοί οδηγοί, στη θέση του εκάστοτε αναβάτη, μπορεί να ήταν κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο και σίγουρα δεν θα θέλατε να το εγκαταλείψουν. Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να σκέπτονται και οι τυχόν μάρτυρες σε παρόμοια περιστατικά. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας, καθώς πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές, ώστε να μην εκμηδενίζεται η αξίας της ανθρώπινης ζωής.

    Εσείς τι πιστεύετε; Έχετε αντιμετωπίσει αμελείς συμπεριφορές των άλλων οδηγών, απέναντι σας; Τι γνώμη έχετε για την εγκατάλειψη των θυμάτων τροχαίων; Συμπαρίσταται η πολιτεία στην αδιαφορία των οδηγών;

    Πηγή: 
    mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ατυχημα απο αμελεια. Θανασιμη απειλη Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top