motoGP

  • Latest News

    Ποιο είναι το πιο όμορφο adventure της αγοράς;



    Όταν μιλάμε για την κατηγορία που πουλάει με βάση το συναίσθημα, ποιο είναι το πιο όμορφο adventure στο δρόμο σήμερα;

    Κακά τα ψέματα, στα adventure  η μόστρα είναι το παν. Καμία άλλη κατηγορία σήμερα ή στο παρελθόν, εκτός ίσως από τις σούπερσπορ μοτοσικλέτες, δεν πουλούσε κατά κύρια βάση το τι αρέσει, όσο τα adventure. Από τη στιγμή που κάποιος θα αποφασίσει ότι αγοράσει κάποιο μοντέλο από τη συγκεκριμένη κατηγορία, το κυριότερο που μετράει είναι η σχεδίαση και το πρεστίζ.

    Στη σχεδίαση υπάρχουν δύο σχολές. Από τη μία τα πιο άγρια και ανένταχτα που θέλουν να υπενθυμίζουν σε όλους από που προέρχεται η κατηγορία, και από την άλλη τα πιο σπορ, ενώ κάπου στη μέση έχουμε και τα κυριλέ τα πολυτελή, καθώς και μερικά χαριτωμένα.

    Αποκορύφωση της άγριας σχεδίασης αναμφίβολα είναι το 1290 Super Adventure, το οποίο δεν απαρνείται και τις σπορ καταβολές του. Στα πιο σπορ ανήκει αναμφίβολα και η καλλονή Multistrada που αναδεικνύει παράλληλα και το Ιταλικό ταπεραμέντο της. Οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα όμως βρίσκονται στον άλλον αντίποδα, του κυριλέ και της πολυτέλειας, με το GS της BMW να πρωτοστατεί σε αυτό τον τομέα.
     
    Η Honda έχει επιστρέψει για τα καλά με το ιστορικό Africa, το οποίο επενδύει περισσότερο στις καμπυλωτές γραμμές και την ομοιογένεια του συνόλου. Το ανανεωμένο Versys και το μεγάλο On-Off της Triumph, το Tiger,  επενδύουν στη δική τους ξεχωριστή φιλοσοφία, κάτι που αυτόματα τα ανάγει σε ιδιαίτερες μοτοσικλέτες. To V-Strom λόγω της εμπορικής του επιτυχίας έχει χάσει λίγο από τη μοναδικότητά του, ενώ στα εκκεντρικά ανήκει το φρέσκο V85 της Moto Guzzi με την έκδηλη ρετρό σχεδίαση.
     
    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  και τα μικρότερα adventure των κατασκευαστών, χάρη στα λιγότερο διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τους. Πολλές οι απολαυστικές επιλογές με το ριζοσπαστικό TRK, τα αειθαλή V-Strom και Versys, το πάντα ετοιμοπόλεμο Tiger, το τσαμπουκαλεμένο 790 και το νεοφερμένο Tenere να έχουν το δικό τους φανατικό κοινό που τα υποστηρίζει.
     

    Με τη μάχη της ομορφιάς στα adventure να μαίνεται, πολλοί κατασκευαστές τολμούν όλο και περισσότερο. Μέχρι και η Harley αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι με το νέο της μοντέλο στην κατηγορία να αναμένεται. Οι επιλογές διαφέρουν, όμως το συναίσθημα είναι αυτό που πάντοτε επικρατεί. Για μία κατηγορία που θα της επιτρεπόταν να είναι βαρετή, τα adventure είναι σήμερα οι πιο καλοσχεδιασμένες μοτοσικλέτες.
     
     Εσείς τι λέτε; Τα δικά σας κριτήρια τι λένε; Ποιο adventure νομίζετε πως είναι το πιο όμορφο στην αγορά;


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιο είναι το πιο όμορφο adventure της αγοράς; Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top