motoGP

  • Latest News

    Yamaha: 18 Αγώνες χωρίς νίκη Το αρνητικό σερί για τους μπλε συνεχίστηκε


    Για μια ακόμη φορά η Yamaha δεν είχε τη χαρά να δει μια δική της μοτοσυκλέτα να παίρνει τη νίκη σε Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

    Οι μπλε βρέθηκαν με ανεβασμένη ψυχολογία στο Assen το προηγούμενο Σ/Κ, γνωρίζοντας ότι θ’ αγωνιστούν σε μια ευνοϊκή γι’ αυτούς πίστα.

    Ωστόσο και παρά το ότι το ξεκίνημα των Vinales-Rossi δεν ήταν άσχημο, το μόνο που κατάφερε η ομάδα ήταν μια 3η θέση στον φανταστικό Αγώνα της Κυριακής.

    Η νέα αυτή αποτυχία ήρθε σε μια σημαδιακή ημέρα για την Yamaha, καθώς την 1η Ιουλίου του 1955 ιδρύθηκε και την Κυριακή γιόρτασε τα 63 της χρόνια.

    Σίγουρα αυτό δεν έγινε με τον τρόπο που θα ήθελαν, έστω κι αν ένα βάθρο πάντα είναι καλοδεχούμενο.

    Έτσι, η Yamaha ισοφάρισε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη που έχει στη σύγχρονη εποχή του MotoGP από το 2002 κι έπειτα.

    Ήταν το 2002 που κέρδιζε για τελευταία φορά στον Αγώνα της Μαλαισίας.

    Πέρασε όλο το 2003 χωρίς νίκη και μόνο ο Valentino Rossi τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση στον 1ο Αγώνα του 2004 στο GP της Ν. Αφρικής.

    Όμως αν πάμε πιο πίσω, η Yamaha έχει ένα ακόμα μεγαλύτερο αρνητικό σερί, το οποίο επίσης κινδυνεύει να ισοφαρίσει φέτος.

    Πρόκειται για το ρεκόρ συνεχόμενων Αγώνων χωρίς νίκη για τους μπλε, το οποίο έλαβε χώρα από την Αργεντινή το 1996 μέχρι την Ολλανδία το 1998.


    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Yamaha: 18 Αγώνες χωρίς νίκη Το αρνητικό σερί για τους μπλε συνεχίστηκε Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top