motoGP

  • Latest News

    «Να γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα»


    Η ανάρτηση αυτή αφορά μια επιστολή ενός αναγνώστη του περιοδικού Moto Τρίτη, την οποία βρήκαμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα...Διαβάστε την και πείτε μας την γνώμη σας


    "Στο Moto Τρίτη, μας αρέσει πολύ να ακούμε και να διαβάζουμε τις γνώμες, τους προβληματισμούς, τις απόψεις των αναγνωστών μας. Παρακάτω θα δείτε μια επιστολή από έναν αναγνώστη μας, η οποία ομολογούμε ότι μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον...Αλήθεια, πόσοι μοτοσυκλετιστές θα συμφωνήσετε μαζί του; Διαβάστε..."

    «Είναι αξιοπερίεργο το πόσες αρνητικές αντιδράσεις παρατηρώ ακόμα, όταν ανακοινώνω σε ανθρώπους ότι οδηγώ μοτοσυκλέτα. Οι θετικές απαντήσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Τις περισσότερες φορές, ακούω απλά ένα ψυχρό «ΟΚ», «ωραίος», «καλά κάνεις». Αλλες φορές ξεκινάει το κήρυγμα και οι… ασυναρτησίες:

    «Μα καλά, δε φοβάστε με τα μηχανάκια;»
    «Δεν κρυώνεις το χειμώνα;»
    «Οδηγείς σκοτώστρες;»
    «Κάποια στιγμή θα μεγαλώσεις και θα σταματήσεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα, ήμουν σαν και εσένα και θα με θυμηθείς»

    Τι λέτε μωρέ;

    Έχουμε φτάσει στο 2018 και ακόμα πρέπει να δικαιολογώ την απόφασή μου να οδηγώ μοτοσυκλέτα;

    Στην εποχή μας, το πιο εύκολο πράγμα είναι η κριτική. Ο καθένας, πίσω από την ασφάλεια της ελευθερίας του λόγου, κρίνει επί παντός επιστητού, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζει και να τεκμηριώνει. Μας χαρακτηρίζει μια πρωτόγονη, ψυχωτική επιθετικότητα, σαν να προσπαθούμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω από τους συνανθρώπους μας, «μπαλώνοντας» ανεξήγητα (ή και όχι) δικά μας τραύματα.

    Τι να απαντήσω εγώ λοιπόν στην ερώτηση «γιατί οδηγείς μοτοσυκλέτα;» Να περάσω στην αντίπερα όχθη και να ρωτήσω «εσύ γιατί οδηγάς αυτοκίνητο-ποδήλατο-οτιδήποτε;» Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιες φορές απαντώ με «γιατί όχι;»… διότι ξέρω ότι θα ακολουθήσουν οι κλασικές θρυλικές απαντήσεις του τύπου «είναι επικίνδυνες», «είναι τρομακτικές», «με τόσα λεφτά που κάνουν, καλύτερα να αγοράσω αυτοκίνητο» ε και κάπου εκεί μου φεύγουν τα γέλια.

    Δεν πρόκειται όμως να πέσω στο επίπεδο του κάθε κριτικού της καφετέριας. Γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα; Να γιατί.

    -Δεν με απασχολεί να απολαμβάνω ακραίες ανέσεις, κλιματισμό, Infotainment, μουσική. Φτάνει, όταν οδηγώ, να το απολαμβάνω, ακόμη και αν πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου.
    -Γιατί φτάνω παντού πιο γρήγορα. Εσύ μπορείς;
    -Γιατί την οδηγική απόλαυση που μπορείς να απολαύσεις με μια μοτοσυκλέτα των 10-15 χιλιάδων ευρώ, θα την απολαύσεις με αυτοκίνητα ΠΟΛΥ πολλαπλάσιας τιμής. Είναι εντελώς άτοπο να συγκρίνεις αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στην ίδια τιμή. Ότι κάνει ένα αμάξι των 10.000 ευρώ, τα απολαμβάνεις και με ένα scooter των 3.000 ευρώ…
    -Γιατί, αποδεδειγμένα πλέον, η οδήγηση της μοτοσυκλέτας με κάνει καλύτερο οδηγό. Κυρίως γιατί απαιτείται κάθε στιγμή να είσαι εκεί και δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Γιατί το αποτέλεσμα είναι οι ακονισμένες αντιδράσεις, τα έτοιμα αντανακλαστικά, η ΠΟΛΥ μεγαλύτερη περιφερειακή όραση.
    -Γιατί η μοτοσυκλέτα σου δίνει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Γιατί είναι άλλο πράγμα να οδηγείς ένα όχημα τόσο ισχυρό, το οποίο γίνεται προέκταση του εαυτού σου, να πλαγιάζεις στις στροφές, να απολαμβάνεις την διαδρομή χωρίς να είσαι κλεισμένος μέσα σε έναν κλωβό από ατσάλι. Αυτό είναι και το επιχείρημα στο οποίο δεν μου έχει απαντήσει κανείς μέχρι σήμερα.

    Για αυτό οδηγώ μοτοσυκλέτα.» 

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Να γιατί οδηγώ μοτοσυκλέτα» Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top