motoGP

  • Latest News

    Ducati Monster: Πώς ένα τέρας σε κάνει φανατικό Ducatista


     Από το 1993 μέχρι σήμερα το Monster αποτελεί σύμβολο για την Ducati καθώς έχει τον τρόπο να σε κάνει φανατικό Ducatisti. Πώς τα καταφέρνει;

    Μπροστά από την εποχή του

    Η μοτοσυκλέτα της Ducati επαναπροσδιόρισε την κατηγορία των γυμνών, προσφέροντας μοναδική εμφάνιση, αλλά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πλαίσιο και τον κινητήρα. Αερόψυκτο ή υγρόψυκτο, το monster μετέδιδε απλόχερα το πνεύμα της εταιρίας από το αστικό περιβάλλον μέχρι την πίστα, έχοντας σαν σήμα κατατεθέν το στρογγυλό του φανάρι και το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα.  Ήταν πάντα η Ducati του λαού και έτσι παραμένει σε κάθε της γενιά.
    Μετά την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι της Κολωνίας το 1992, το κοινό πραγματικά έκανε σαν τρελό για να αποκτήσει ένα Monster. Τόση ήταν η επιτυχία του αρχέτυπου, που η Ducati αναγκάστηκε να τριπλασιάσει την παραγωγή σε σχέση με τις αρχικές της εκτιμήσεις, φτιάχνοντας 3.000 κομμάτια για την πρώτη χρονιά του μοντέλου, αντί για 1.000. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, πολλοί πελάτες δεν είχαν την δυνατότητα να «κλείσουν» το Monster τους έγκαιρα, κάποιοι αναβάτες στην Αγγλία το προπλήρωναν πριν καν ανακοινωθεί τιμή, ενώ στην Αυστραλία έφτασαν μόλις… 40 Monster M900 πρώτης γενιάς! Πολλοί χρεώνουν την σημερινή κατάσταση της Ducati, στην τεράστια επιτυχία του Monster καθώς πέρα από την επιτυχία του ως μοτοσυκλέτα, είχε εδραιωθεί και ως σύμβολο στυλ.
     


    Το 
    Monster στο σήμερα

    Μετά από 29 χρόνια, το τερατάκι αφήνει πίσω το πλαίσιο χωροδικτύωμα και φέρνει πιο συμπυκνωμένη από ποτέ τη γεύση μιας γνήσιας Ducati. Με πινελιές από τα κορυφαία V4, κάνει το επόμενο βήμα και στέκεται πιο περήφανο από ποτέ στη γκάμα της εταιρίας.
    Για να παραμείνει προσιτό, όμορφο, ευκολοδήγητο για κάθε αναβάτη αλλά και ικανό στη σπορ οδήγηση συμβαδίζοντας με την ανανέωση των υπόλοιπων μοντέλων της φίρμας, οι σχεδιαστές  έβαλαν κάτω χαρτί και μολύβι δημιουργώντας ξανά το Monster. Μπαίνοντας στην εποχή Euro 5 δεν ξεχωρίζει μόνο λόγω της πιο δυναμικής εμφάνισης. Εξοπλίστηκε με τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα Testastreta 11ο  ο οποίος αποδίδει 111 ίππους, με νέο αλουμινένιο πλαίσιο, και με πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών (ΙMU 6 αξόνων, όλα τα απαραίτητα βοηθήματα και quickshifter), ενώ έγινε και πιο ελαφρύ κατά 18 ολόκληρα κιλά από την προηγούμενη γενιά, ώστε το τερατάκι να δείξει τα αιχμηρά του δόντια, παραμένοντας όμως φιλικό για τους εκκολαπτόμενους Ducatisti και όχι μόνο.



    Συμπεριφορά γνήσιας Ducati


    Με σύμμαχο τις μικρές του διαστάσεις, το Monster γίνεται παιχνίδι στο αστικό περιβάλλον όπου κινείται με χάρη μικρότερης μοτοσυκλέτας ακόμη και όταν όλοι γύρω του είναι μποτιλιαρισμένοι. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές το τιμόνι κόβει εντυπωσιακά (7ο περισσότερο) συμβάλλοντας σε οποιαδήποτε μανούβρα σκεφτείς, ενώ παράλληλα εκτιμάς τον ελαφρύ συμπλέκτη, το χαμηλό ύψος της σέλας και το μικρό βάρος που το κάνουν ευκολοδήγητο για κάθε αναβάτη. Ο δικύλινδρος V κινητήρας είναι φιλικός με πλούσια αποθέματα ροπής στο μεσαίο φάσμα στροφών, διάρκεια μέχρι τα κόκκινα και άμεση απόκριση που ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.
    Η ιταλική φίρμα όπως σε κάθε της μοντέλο έχει δώσει μεγάλος βάρος και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία λειτουργούν εξαιρετικά, κάνοντας ασφαλέστερη τη διασκέδαση στους δρόμους της Ελλάδας, χωρίς να σε περιορίζουν χωρίς λόγο όταν θες να κινηθείς σε γρήγορους ρυθμούς. Η αφαίρεση των 18 κιλών έκανε τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο ευέλικτη και δεκτική στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ η στιβαρότητα του συνόλου εμπνέει εμπιστοσύνη και σωστή πληροφόρηση στις εισόδους και στην κορυφή των στροφών ανεξαρτήτως κλίσης. Τα ισχυρά φρένα της Brembo που έχουν σωστή αίσθηση, δυνατό δάγκωμα αλλά και ένα ABS που λειτουργεί εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες ολοκληρώνουν το καλύτερο ¨μικρό¨ Monster που έχει φτιαχτεί. Η επιτυχία συνεχίζεται…
     

    Από το 1993 αποτελεί ορόσημο για τις γυμνές μοτοσυκλέτες
    H μοτοσυκλέτα με τους περισσότερους φανατικούς Ducatisti
    Με 111 ίππους, πλούσια ηλεκτρονικά και ολοκαίνουργιο πλαίσιο, η νέα γενιά είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ
    Θα έδινες 13.500 ευρώ για μια πραγματική Ducati;


    Πηγή: mototriti.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ducati Monster: Πώς ένα τέρας σε κάνει φανατικό Ducatista Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top