Πιο κοντά από ποτέ


Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο σφιχτή, πιο σκληρή σεζόν στα MotoGP. Φαίνεται ότι οι αναβάτες συμφωνούν καθώς είμαστε έτοιμοι για έξι κατασκευαστές και 24 εξαιρετικά γρήγορους αναβάτες που θα έρθουν αντιμέτωποι σε 21 αγώνες. Οι ίδιοι οι αναβάτες είπαν τη γνώμη τους για την επόμενη σεζόν.

Quartararo: "Λοιπόν, θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, αλλά για την παράσταση και για όλους θα είναι ωραίο να μην έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά. Θυμάμαι ότι ίσως πριν από 10 χρόνια είχαμε μερικούς αναβάτες και μετά τους υπόλοιπους, αλλά τώρα βασικά όλα είναι τόσο σφιχτά και το επίπεδο των αναβατών είναι πολύ υψηλό. Τώρα νομίζω ότι είναι πιο σφιχτό από ποτέ και θα είναι διασκεδαστικό".

Bagnaia: "Είναι κάτι καλό για το σόου, αλλά νομίζω ότι πριν από χρόνια, ο τρόπος δουλειάς ήταν διαφορετικός. Τώρα πρέπει να κάνεις επίθεση χρόνου. Με τον χρόνο γύρου που έκανα το 2020 κατά την επίθεση χρόνου ήμουν πέμπτος και φέτος 17ος. Μεγάλη διαφορά. Νομίζω πλέον πρέπει να γίνεται περισσότερη δουλειά στα τεστ"..
 

Mir: "Ναι, νομίζω ότι για τους θεατές θα είναι πολύ καλό. Η τελευταία μέρα της δοκιμής ήταν σαν κατατακτήριες, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των κατασκευαστών και των αναβατών, για το σόου είναι εκπληκτικό. Όπως είπε ο Fabio, κάνει τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη, αλλά είμαστε εδώ για αυτό. Καλύτερα έτσι, θα το απολαύσουμε περισσότερο και εμείς από μέσα και οι άνθρωποι από έξω".

Marc Marquez: "Φυσικά όπως λένε στο τεστ ήμασταν πολύ κοντά, αλλά δεν είναι η πρώτη χρονιά που στο τεστ ήμασταν πολύ κοντά. Ας δούμε στους πρώτους τέσσερις ή πέντε αγώνες και εκεί θα καταλάβουμε ποιοί είναι οι κορυφαίοι. Τέλος πάντων, θα είναι ενδιαφέρον να έχουμε ίσες μοτοσυκλέτες, ίσο επίπεδο μεταξύ των αναβατών και αυτό κάνει τα πάντα πιο ενδιαφέροντα".

Brad Binder: "Θα είναι μια τρελή χρονιά. Οι χρόνοι είναι τόσο κοντά όσο ποτέ και τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Περιμένω λίγο αγώνες σε στυλ Moto3 την Κυριακή, θα είναι πολύ ωραίο να το παρακολουθήσεις, οπότε ας δούμε πώς θα εξελιχθεί".

Viñales: «Ειλικρινά, είναι πάντα ωραίο. Ο ανταγωνισμός είναι όλο και πιο σφιχτός. Ένα δευτερόλεπτο καλύπτει σχεδόν όλο το grid. Αυτό είναι φανταστικό, οι μοτοσυκλέτες είναι λίγο πολύ ίσες και ο ανταγωνισμός είναι πραγματικός".


Πώς νιώθουν οι δύο κορυφαίοι του 2021 ενόψει του 2022;


Οι Quartararo και Bagnaia μπαίνουν στη σεζόν ως δύο από τα πρώτα φαβορί. Η Yamaha δεν βρήκε την βελτίωση της κορυφαίας ταχύτητας που αναζητούσε, καθώς η Ducati συνεχίζει να μοιάζει σαν να έχει ένα από - αν όχι το πιο δυνατό πακέτο στο grid. Πώς νιώθουν, λοιπόν, ενόψει του πρώτου γύρου της σεζόν στο Qatar;

Quartararo: "Για να είμαι ειλικρινής, είναι υπέροχο να επιστρέφεις. Όταν τελειώνει η σεζόν, οι εβδομάδες περνάνε γρήγορα, αλλά όταν είσαι κοντά στο να ανέβεις στη μοτοσυκλέτα στο Qatar, η τελευταία εβδομάδα ήταν μεγάλη και είναι υπέροχο να είσαι εδώ. Νομίζω ότι η προετοιμασία ήταν καλή, περιμέναμε λίγο περισσότερη τελική ταχύτητα. Είναι αυτό που είναι, πρέπει να δώσουμε το 100% σε κάθε περίπτωση. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω αύριο".

Bagnaia: "Νομίζω ότι δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το επίπεδο των μοτοσυκλετών σε αυτές τις δοκιμές, επειδή ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε σχετικά με τον τρόπο δουλειάς του. Νομίζω ότι οι δυνατότητες της μοτοσυκλέτας μας είναι υψηλές και επιλέξαμε το καλύτερο πακέτο κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Είμαι αρκετά σίγουρος, όπως στο τέλος της περασμένης σεζόν, και νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από εκεί".

Marc Marquez και Honda – πού βρίσκονται;


Είναι μια ερώτηση στα χείλη όλων. Πώς θα τα πάει ο Marc Marquez στο Qatar και πόσο καλή είναι η ολοκαίνουργια RC213V της Honda; Η απάντηση και στα δύο θα έρθει πολύ σύντομα στο Lusail International Circuit.

Marc Marquez: "Ναι, φυσικά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ήδη καλύτερα από πέρυσι και αυτό είναι σημαντικό. Μετά τον χειμώνα δεν ήταν ξεκάθαρο, αλλά ήταν σημαντικό να κάνω τα τεστ στη Μαλαισία και στη Ινδονησία, μετά τη Mandalika ένιωσα ότι έκανα ένα βήμα με τη φυσική μου κατάσταση και αυτό είναι σημαντικό. Ας δούμε πώς θα ξεκινήσω τον πρώτο αγώνα, για το 2022 θέλω να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά για τον τίτλο φυσικά, ίσως όμως για το Grand Prix του Qatar δεν είμαι έτοιμος. Το Σαββατοκύριακο θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε".


"Έκαναν ένα μεγάλο βήμα με τη μοτοσυκλέτα. Ειλικρινά, αισθάνομαι ότι άλλαξα εταιρία επειδή είναι μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα. Από τότε που έφτασα στη Honda υπήρχε πάντα βελτίωση, αλλά ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας ήταν πάντα παρόμοιος, αλλά τώρα είναι μια μεγάλη αλλαγή. Στη Μαλαισία δυσκολεύτηκα λίγο αλλά αισθάνομαι τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας γιατί σε έναν γύρο επιτυγχανόταν ο χρόνος του γύρου, αλλά στη Mandalika έφερα τη μοτοσυκλέτα στο δικό μου στυλ οδήγησης ήδη και ένιωσα ότι κάναμε ένα βήμα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων αγώνων θα βρούμε μικρά πράγματα, αλλά η βάση είναι ωραία, είναι καλή και ναι, ας δούμε στις κατατακτήριες και τις συνθήκες αγώνα πού βρισκόμαστε".

Ο ήχος των μοτοσικλετών Grand Prix που βουίζουν έξω από το pitlane στο Qatar είναι προ των πυλών. Το 2022 είναι εδώ και μια νέα εποχή διαμορφώνεται. Εάν οι περσινοί αγώνες σε απόσταση αναπνοής από τη Doha είναι ένα δείγμα, τότε αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι απολύτως συγκλονιστικό.

Πηγή: motograndprix.gr