motoGP

  • Latest News

    H Kawasaki αγοράζει την Bimota;



    Ένας νέος και μάλλον απροσδόκητος «γάμος», φαίνεται πως συνέβη στη μοτοσυκλέτα: Απέκτησε η Kawasaki την Bimota; Δείτε περισσότερα…



    Σύμφωνα με ιταλικές πηγές που… βοούν από το πρωί, η Kawasaki έχει ήδη αγοράσει την Bimota, την γνωσή, «εκκεντρική» μάρκα μοτοσυκλετών από την Ιταλία. Οι πληροφορίες έχουν ακόμα ανεπίσημο χαρακτήρα, αλλά αναμένεται ότι το τοπίο θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

    Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η Bimota, η οποία είχε σταματήσει τις εργασίες της από το 2017 και είχε μεταφέρει την έδρα της εκτός Ιταλίας, αγοράστηκε από την Kawasaki Ιαπωνίας, χωρίς να αποκαλύπτεται τίποτα περισσότερο.

    Μάλιστα, λέγεται ότι στα πλαίσια αυτής της νέας συμφωνίας, θα επιστρέψει στην εταιρεία και ένα πρόσωπο-κλειδί από τα παλιά: Ο μηχανικός Pierluigi Marconi, ο οποίος ήταν πίσω από το project «Tesi».

    Να θυμίσουμε εδώ ότι η Bimota αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διαχρονικά, εταιρείες στον χώρο της μοτοσυκλέτας, που ιδρύθηκε το 1973 από τους Valerio Bianchi, Giuseppe Morri και τον Massimo Tamburini και πήρε το όνομά της από τα αρχικά των επωνύμων τους. Η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στους αγώνες και τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης στην μοτοσυκλέτα, παρουσιάζοντας διάφορες ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως την Tesi.

    Θα μπορούσε η Bimota να επανέλθει στην ζωή, μέσα από τα κεφάλαια της Kawasaki; Μήπως μιλάμε για μια άλλου είδους εμπορική συμφωνία που περιλαμβάνει απόκτηση και χρήση τεχνολογιών;  Ο χρόνος –και οι επίσημες πληροφορίες- θα δείξει.


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: H Kawasaki αγοράζει την Bimota; Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top