motoGP

  • Latest News

    Τι σου τραβάει το ενδιαφέρον στο νέο μοντέλο;


    Μπορεί για κάποιους να αρκεί η νέα σχεδίαση, οι νέοι κινητήρες και η οικονομία, όμως κάποιοι θέλουν η νέα γενιά ενός μοντέλου να αλλάζει ριζικά τα δεδομένα


    Είναι λίγα τα επτά χρόνια; Για κάποιους ναι, απλά σκεπτόμενοι πως τελικά δεν έχουν αλλάξει και τόσα, ειδικά σε μοντέλα που η σχεδίαση δεν έχει κάνει και άλματα. Όμως ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει περισσότερο από ότι στην προηγούμενη εικοσαετία.

    Οι ουσιαστικές αλλαγές γίνονται κάθε 7 περίπου χρόνια

    Οι μοτοσυκλέτες αλλάζουν γενιά σχεδόν κάθε 6 με 7 χρόνια. Αυτό το διάστημα μπορεί να φαίνεται μικρό, όμως συμπίπτει με τον μέσο όρο ηλικίας στην Ευρωπαϊκή αγορά, που σήμερα είναι κοντά στα επτά χρόνια. Παλιότερα το διάστημα αυτό μπορούσε να φτάσει και τα 10 χρόνια, ενώ κάποια μοντέλα απλά δεν πεθαίνουν ποτέ. Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν τον κινητήρα και την ιπποδύναμη. Μπορεί από τους 60 ίππους να πήγαμε στους 100, όμως και στις δύο περιπτώσεις οι μοτοσυκλέτες είχαν περισσότερα κοινά απΆ ότι διαφορές. Αδιαφορούσαν για την κατανάλωση και τους ρύπους και είχαν κοινά διαστήματα σέρβις και κόστη συντήρησης. 

    Οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια

    Τα πράγματα την τελευταία δεκαετία έχουν αλλάξει ριζικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει περιορισμούς στους ρύπους και οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί. ΚατΆ επέκταση και οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Μέχρι και το 2000, μοντέλα με 100 ίππους και χαμηλή κατανάλωση υπήρχαν μόνο στα φουτουριστικά πρωτότυπα στις εκθέσεις. Μοντέλα που ήθελαν ένα σέρβις κάθε 15.000-20.000 χλμ. ή δύο χρόνια, επίσης, ανήκαν μάλλον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

    Τι μας τραβάει την προσοχή στο νέο μοντέλο

    Αυτές οι διαφορές συχνά δεν αποτελούν τον πρώτο πόλο έλξης της νέας γενιάς ενός μοντέλου. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η νέα σχεδίαση. Σαφώς, αυτό είναι που τραβάει την προσοχή. Μετά έρχονται οι νέες τεχνολογίες, που ακόμη ξεκινούν από τις επιδόσεις, αλλά περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και την οικονομία. Νέες τεχνολογίες ασφάλειας στο φρενάρισμα, στην ψυχαγωγία, στην πρακτικότητα και τους αποθηκευτικούς χώρους, στα συστήματα πρόσφυσης και την ποιότητα ακολουθούν στη λίστα των αλλαγών.

    Εσάς ποιο είναι το νέο στοιχείο που σας τραβά το ενδιαφέρον; Τι πρέπει να έχει μια νέα μοτοσυκλέτα  για να κάνει μια άλλη, να δείχνει παλιότερή; Κινητήρα, οικονομία, αραιά σέρβις και μικρό κόστος χρήσης; Σχεδίαση και φρέσκια εικόνα, ή κάτι τελείως μα τελείως καινούργιο; 


    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι σου τραβάει το ενδιαφέρον στο νέο μοντέλο; Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top