motoGP

  • Latest News

    Μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη: Θα κρατήσει η ανοδική πορεία;


     Από το 2020 και το ξέσπασμα της πανδημίας, η παγκόσμια αγορά της μοτοσυκλέτας έγινε επίκεντρο εξελίξεων που δεν έχουν συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία.

    Οι πωλήσεις μοτοσυκλετών συνεχίζουν να αυξάνονται και στο 2022

    Πολλοί ειδικοί προέβλεψαν ότι η αγορά μοτοσυκλέτας θα σημείωνε δραστική άνοδο, στον απόηχο των lockdowns και πράγματι, αυτό έγινε σε πολλά μέρη του κόσμου όπως και στην Ευρώπη. Στην χώρα μας, οι μοτοσυκλέτες σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων 10ετίας, ενώ η τάση για αύξηση στην δημοτικότητα τους εντός και εκτός Ελλάδος, είναι εμφανείς. Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2022 μπαίνει με ανοδική πορεία, αφού η Ευρωπαϊκή αγορά σημειώνει μια αύξηση πωλήσεων κατά 8,1%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2021.

    Ανησυχία από ενεργειακή κρίση – πληθωρισμό – εφοδιαστική αλυσίδα

    Αν και η πορεία της αγοράς είναι ανοδική, κάποιοι ειδικοί ανησυχούν ότι η αγορά ίσως χάσει την φόρα της στο υπόλοιπο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά έδειξε μια έντονη ανοδική τάση τον Ιανουάριο, με αύξηση 22%, αλλά σταδιακά υποχώρησε στο 8,1% που καταγράφεται για το τρίμηνο.  Η Ευρώπη, μετά από το πρωτόγνωρο σοκ της πανδημίας και την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, έχει τώρα να αντιμετωπίσει μια ενεργειακή κρίση, αλλά και μεγάλα επίπεδα πληθωρισμού.

    Η μεγαλύτερη αύξηση στην Ιταλία, μεγαλύτερη αγορά αυτή της Γαλλίας

    Η Γαλλία σημείωσε τις περισσότερες ταξινομήσεις στην Ευρώπη, στο επίπεδο των 300.000 κομματιών για το 2021, όμως η Ιταλία αποδείχθηκε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά με αύξηση ταξινομήσεων κατά 20,9%. Αξιοσημείωτη είναι η τρομακτική αύξηση μεριδίου αγοράς που πέτυχε η Zontes, η οποία έγραψε ένα +332%, ενώ ο «ηγέτης» της αγοράς του 2021 ήταν η Honda, με πωλήσεις 235.750 κομματιών.


    Πηγή: mototriti.gr

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη: Θα κρατήσει η ανοδική πορεία; Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top