motoGP

  • Latest News

    Αυτή είναι η γρηγορότερη Triumph Bobber του κόσμου


     

    Με κομπρέσορα και πάνω από 200 άλογα! Αυτή η Triumph Bobber διεκδικεί τον τίτλο της γρηγορότερης ανάλογης μοτοσυκλέτας του πλανήτη. Σκέφτεστε κάτι πιο ανατριχιαστικό από αυτό;


    Η σειρά των «κλασικών» μοτοσυκλετών της Triumph δεν έχει κερδίσει μόνο σκληροπυρηνικούς «ρετρό» μοτοσυκλετιστές, ανά τα χρόνια: Φαίνεται ότι ακόμα και οι φίλοι της ακραίας custom βελτίωσης, θα επέλεγαν μια από τις retro Triumph! Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε μπροστά σας, είναι η Bobber των Thornton Hundred και του επικεφαλής τους, Jody Millhouse.
     
    Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Millhouse, η μετατροπή ξεκίνησε με στόχο ένα προσωπικό project για εκθέσεις και… «καμιά βόλτα», όμως κατέληξε σε μια εμμονή για την ταχύτητα: «Όταν ξεκίνησε ο Covid, αποφάσισα συνειδητά να κατασκευάσω το γρηγορότερο και πιο ισχυρό bobber του κόσμου. Ο στόχος της απόδοσης ήταν πάνω από 200 ίππους στο στρόφαλο, τελικά φτάσαμε αυτή την απόδοση στον τροχό.»
     
    Φυσικά οι αλλαγές στο Bobber είναι τεράστιες, για να επιτευχθεί αυτή η τεράστια ισχύς που είναι υπερδιπλάσια από την «εργοστασιακή». Η πιο κραυγαλέα μετατροπή είναι βέβαια ο κομπρέσορας C15 της Rotrex, ενώ ο κινητήρας έχει επίσης ψεκασμό νίτρου και μηχανουργικά κατεργασμένο κάρτερ. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Millhouse, χωρίς την χρήση νίτρου η μοτοσυκλέτα αποδίδει 165 ίππους στον τροχό, αγγίζοντας τους 202 με τον ψεκασμό νίτρου! 

    Η μετατροπή περιλαμβάνει πολλά κορυφαία περιφερειακά, όπως αναρτήσεις Ohlins και φρένα Brembo, τροχούς της Excel και πολλά άλλα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Millhouse, «είναι πλήρως χρησιμοποιήσιμο, παίρνει μπροστά κάθε φορά που πατάω το κουμπί  και είναι φτιαγμένο για να είναι αξιόπιστο». Ο Millhouse έχει υποσχεθεί, ότι θέλει να φτάσει την ισχύ μέχρι και τους 300 ίππους, ενώ δεν σκέφτεται... σε καμία περίπτωση μια ευρύτερη παραγωγή του μοντέλου, καθώς τα αστρονομικά του κόστη θα το καταστήσουν απαγορευτικό! 

    (Πηγή-φωτό: Motorcycle News, mototriti.gr)
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αυτή είναι η γρηγορότερη Triumph Bobber του κόσμου Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top