motoGP

  • Latest News

    O Max Biaggi στα 408χλμ/ώρα με την Voxan Έσπασε 11 ρεκόρ με την ηλεκτρική Wattman


     

    Όλο αυτό με κάνει έναν ευτυχισμένο άνθρωπο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (4 250GP & 2 SBK) Max Biaggi μετά από ένα σωρό ρεκόρ που έσπασε σε τρεις ημέρες με τις ηλεκτρικές VOXAN.

    H Voxan είναι μια εταιρία με έδρα το Μονακό – όπου κατοικεί και ο Μπιάτζι – μέλος του ομίλου Venturi Group, που γιόρτασε τα 20 χρόνια του με ένα τριήμερο στο αεροδρόμιο Chateauroux της Γαλλίας, όπου το επιστέγασμα ήταν τα 408 χλμ/ώρα που είναι η υψηλότερη ταχύτητα που καταγράφηκε ποτέ από ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. 

    H Venturi τη δεκαετία του '80 κατασκεύαζε εντυπωσιακά αυτοκίνητα στη δυτική Γαλλία, αλλά το 2000 με την αγορά της από τον Gildo Pastor μετακόμισε στο Μονακό και μεταμορφώθηκε σε μια πρωτοπόρο εταιρία στην ηλεκτροκίνηση, συμμετέχοντας και στην Formula E. To 2010 αγόρασε την εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών Voxan Motors και ο Πρόεδρος Gildo Pastor αμέσως έστρεψε την εταιρία στους ηλεκτρικούς κινητήρες. Το 2013 παρουσίασαν την Voxan Wattman και από πέρυσι ετοίμασαν την έκδοση που θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ.

    Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου μια γυμνή έκδοση της Wattman, με τον Max Biaggi οδηγό, έγραψε 349.38 χλμ/ώρα ως μέσο όρο ταχύτητας σε απόσταση 1 μίλι το οποίο διατρέχει το όχημα προς τις δύο κατευθύνσεις του, βάση του κανονισμού για την αναγνώριση των ρεκόρ ταχύτητας. 

    Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου με την Wattman με μισό φέρινγκ ο Ιταλός έγραψε 366.94 χλμ/ώρα, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 329 χλμ/ώρα από τον Ιάπωνα Ryuji Tsuruta με την Mobitec EV-02A. 

    Η έκδοση με το φουλ φέρινγκ έγραψε στο GPS 408 χλμ/ώρα, αλλά δεν έκανε τις προσπάθειες μέσα στα όρια της FIM, οπότε αυτό το ρεκόρ δεν αναγνωρίστηκε και έτσι τώρα η εταιρία ψάχνει μεγαλύτερο μήκος διαδρόμου για να καταφέρει να έχει μέσο όρο των δύο διαδρομών πάνω από 400 χλμ/ώρα. 

    Mε μισό φέρινγκ ο Ιταλός έγραψε 366.94 χλμ/ώρα

    Mε μισό φέρινγκ ο Ιταλός έγραψε 366.94 χλμ/ώρα

    Ο 49χρονος Max Biaggi φανερά ευχαριστημένος δήλωσε: “Όταν ο Gildo Pastor με πλησίασε και μιλήσαμε για αυτό το πρότζεκτ ήμουν περίεργος, με πολύ μεγάλο κίνητρο και την ίδια στιγμή όχι πολύ σίγουρος. Λέγοντας αυτό, αμέσως μετά την πρώτη μας συνάντηση, συνειδητοποίησα ότι όπως ο Τζίλντο, όλη η ομάδα του είχαν φοβερή πίστη και αποφασιστικότητα. Μου είπαν φτάσαμε κοντά στα 600 χλμ/ώρα σε τέσσερις τροχούς και τώρα θέλουμε να φλερτάρουμε με τα 400 σε δύο τροχούς, τίποτε δεν θα μας σταματήσει. Αυτά τα ρεκόρ με κάνουν έναν ευτυχισμένο άνθρωπο! Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και ευχαριστημένος που έφερα αυτούς τους τίτλους πίσω στο Μονακό”. 

    H γυμνή έκδοση της Wattman έγραψε 349.38 χλμ/ώρα

    H γυμνή έκδοση της Wattman έγραψε 349.38 χλμ/ώρα


    Πηγή: mgp.gr

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: O Max Biaggi στα 408χλμ/ώρα με την Voxan Έσπασε 11 ρεκόρ με την ηλεκτρική Wattman Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top