motoGP

  • Latest News

    5 Tips για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι


    Η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μια συναρπαστική εμπειρία, που κρύβει όμως πολλούς κινδύνους. Αυτά είναι 5 απλά πράγματα που τόσο οι νέοι μοτοσυκλετιστές, όσο και οι πιο έμπειροι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους.


    1. Κάνε διαλείμματα
    Το να είσαι συγκεντρωμένος για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι κουραστικό. Η κούραση μπορεί να σε κάνει να χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου, ενώ η προσοχή σου θα έπρεπε να είναι στον δρόμο μπροστά σου. Κάνε συχνά διαλλείματα για να είσαι φρέσκος και μην περιμένεις μέχρι να αισθανθείς την κούραση, προκειμένου να ξεκουραστείς.

    2. Σχεδίασε τις κινήσεις σου
    Εξασκήσου στο να κοιτάς μακριά. Όταν κοιτάς πιο μακριά, έχεις περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσεις τις κινήσεις σου.  Ακούγεται απλό, αλλά είναι πολύ εύκολο να εστιάσεις σε αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου. Έτσι όμως δεν έχεις χρόνο να προγραμματίσεις νωρίς και αποτελεσματικά τις κινήσεις σου και θα έχεις λιγότερο χρόνο να αντιδράσεις, αν κάτι γίνει μπροστά σου.  

    3. Έλεγξε την ταχύτητά σου
    Να θυμάσαι ότι είναι πολύ πιο εύκολο το να επιταχύνεις από το να επιβραδύνεις και ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους ατυχήματος. Αν υπολογίσεις λάθος την ταχύτητά σου πριν τη στροφή, μπορεί να βρεθείς εκτός δρόμου ή ακόμα χειρότερα, στο αντίθετο ρεύμα. Είναι προτιμότερο να προσεγγίζεις μια στροφή με χαμηλή ταχύτητα και να τη διατηρείς στο εσωτερικό της.

    4. Σκέψου τι πήγε στραβά
    Μετά από κάθε βόλτα θυμήσου τι λάθη έκανες και πώς θα μπορούσες να τα είχες αποφύγει. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πήγε στραβά και να αποφύγεις παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Μέσα από αυτή διαδικασία θα γίνεις καλύτερος αναβάτης και θα κάνεις τις μετακινήσεις σου πιο ασφαλείς.

    5. Επιστροφή στα θρανία
    Λάβε μέρος σε κάποια σεμινάρια οδήγησης, αυτά θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργεί και αντιδρά η μοτοσυκλέτα και τι πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τις ικανότητές σου. Ανάλογα με τη χρήση που κάνεις θα βρεις και κάποιο σεμινάριο να σου ταιριάζει όπως για παράδειγμα, οδήγηση εντός πόλης, στο χώμα ή σε πίστα.

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 5 Tips για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top