motoGP

  • Latest News

    Sepang: O Dovi 9ος διαφορετικός νικητής Rossi & Lorenzo στο βάθρο, έπεσε ο Marquez


    O Andrea Dovizioso με την Ducati Desmosedici GP έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν οι 9οι διαφορετικοί νικητές σε μία χρονιά, ένα ρεκόρ και ο Dovi είναι συγρόνως ο 25ος διαφορετικός νικητής σε όλες τις κατηγορίες σε μια χρονιά, ένα ακόμη ρεκόρ. Η Ducati είχε βάλει ως στόχο στην αρχή της χρονιάς τις δύο νίκες και έπιασε τον στόχο ένα αγώνα πριν το τέλος, ο Dovi είχε να κερδίσει από το βρεγμένο Doningtron το 2009 και το πάρτυ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους “κόκκινους” αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός ο Andrea Iannone που πάλευε για τη νίκη μέχρι 7 γύρους πριν το τέλος, όταν έπεσε και εγκατέλειψε.

    Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας πολύ καλό και δυνατός Valentino Rossi που πάνω στην Yamaha M1 έδωσε σκληρή μάχη για τη νίκη. Όμως καθώς πίεσε στα αλληοπροσπεράσματα με τον Iannone το μπροστινό βρόχινο λάστιχό του και καθώς η πίστα όλο και στέγνωνε, η φθορά του δεν τον άφησε να κυνηγήσει τον Dovi στους 4 τελευταίους γύρους, ανεβάζοντας σε 10 συνεχόμενους αγώνες το αρνητικό σερί της Yamaha, χωρίς νίκη. Πήρε όμως το #2 στο Πρωτάθλημα και μαθηματικά, αφού επικράτησε επί του μεγάλου αντιπαλου του και ομόσταυλού του Jorge Lorenzo που παραδέχθηκε ότι η 3η θέση του ήλθε ως αποτέλεσμα των πτώσεων των Iannone 7 Marquez και λιγότερο ως αποτέλεσμα της μερικής ανάκτησης της εμπιστοσύνης που έχει με τα βρόχινα της Michelin.

    O Marc Marquez για 2ο συνεχόμενο αγώνα δεν απέφυγε το λάθος σε φρενάρισμα και έπεσε, συνεχίζοντας μετά για να τερματίσει στην 11η θέση. Ο Ισπανός ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μόνος από τους 21 οδηγούς που ρίσκαρε και χρησιμοποίησε carbon δίσκους με βρόχινα λάστιχα, κάτι που θα του έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στα τελευταία στάδια του Αγώνα με την πίστα στεγνότερη.

    Για την 4η θέση δόθηκε ωραία μάχη μεταξύ των ομόσταυλων της Avintia, Barbera & Baz, με νικητή τον Ισπανό. Ο Maverick Vinales ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ ο Alvaro Bautista έκανε έναν ακόμη πολύ καλό Αγώνα φέρνοντας την Aprilia στην 7η θέση, μπροστά από την πρώτη Honda που ήταν αυτή του Jack Miller.

    O Pol Espargaro πήρε την 9η θέση, πάνω στο νήμα, από τον Danilo Petrucci που κέρδισε κατά κράτος τον ομόσταυλό του Scott Redding που τερμάτισε 15ος, στη μάχη που έχουν οι δυό τους για το ποιός θα οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του '17 στο γκαράζ της Pramac Ducati του χρόνου!

    ΠΗΓΗ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Sepang: O Dovi 9ος διαφορετικός νικητής Rossi & Lorenzo στο βάθρο, έπεσε ο Marquez Rating: 5 Reviewed By: misterS
    Scroll to Top