motoGP

  • Latest News

    και το όνομα αυτού.....«Desmosedici Stradale»


    Σε μια εβδομάδα, η Ducati, θα παρουσιάσει τον ολοκαίνουργιο V4 κινητήρα που θα κινεί την επόμενη γενιά superbike και όχι μόνο. Μέχρι τότε έχει φροντίσει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, δίνοντας μικρές πληροφορίες, όπως το όνομά του.


    Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, πριν τον αγώνα του Misano, έχει προγραμματίσει η Ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει τον νέο κινητήρα. Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να αποκαλύπτει κάποια στοιχεία για αυτόν, όπως το όνομά του, το οποίο θα είναι «Desmosedici Stradale». Όπως συνηθίζει η εταιρεία, το όνομά του εξηγεί τι ακριβώς είναι, οπότε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται ουσιαστικά για μια έκδοση δρόμου του κινητήρα που χρησιμοποιεί η αγωνιστική Desmosedici GP.

    Η απόφαση της Ducati να παρουσιάσει τον κινητήρα στα πλαίσια ενός αγώνα MotoGP, ενισχύει το γεγονός ότι ο νέος κινητήρας έχει αγωνίστηκες ρίζες, αφού κι εκείνος της Desmosedici GP είναι, επίσης, V4 90μοιρών με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων. Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν ο Desmosedici Stradale διαθέτει τεχνολογία από τον δικύλινδρο της Superleggera, συνδυάζοντας έτσι τα καλύτερα στοιχεία και των δυο διατάξεων.

    Ελπίζουμε κατά την παρουσίαση να γίνουν γνωστές όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα, όπως η ιδιαίτερη σειρά ανάφλεξης των κυλίνδρων, που ο Claudio Domenicali είχε περιγράψει ως «κάτι ανάμεσα σε V2 και V4». Επίσης, ο διευθυντής της Ducati, αναφερόμενος στην τεχνολογία του κινητήρα, είχε πει ότι «το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο εσωτερικό του». Αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η Ιταλική εταιρεία έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ξεχωριστό.

    Να θυμίσουμε ότι ο Desmosedici Stradale δεν θα κινεί μόνο τα superbikes της εταιρείας, αλλά και άλλα μοντέλα που χρειάζονται έναν κινητήρα υψηλής ισχύος. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την καινούργια superbike της εταιρείας στην έκθεση του Μιλάνο και να μάθουμε σε ποια άλλα μοντέλα θα φορεθεί.

    Πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: και το όνομα αυτού.....«Desmosedici Stradale» Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top