• Latest News

    MotoGP - Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024


     Το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των 22 αγώνων του 2024, που είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

    Λίγα 24ωρα πριν από το Grand Prix Ιαπωνίας, το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό του πρόγραμμα για το 2024. Το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς επιθυμεί να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του, καθώς το καλεντάρι αποτελείται από 22 αγωνιστικά τριήμερα. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η Ισπανία έχει τέσσερις αγώνες στο πρόγραμμα, ενώ λείπει το Μπρνο της Τσεχίας.

    Το Κατάρ επιστρέφει ως η πρεμιέρα το πρωταθλήματος στην πίστα του Λουσέιλ και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Μαρτίου. Έπειτα γίνει μια σύντομη στάση στην Πορτογαλία, πριν το MotoGP ταξιδέψει για την Αμερική για αγώνες σε Αργεντινή και Τέξας.

    Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινά το τριήμερο 26-28 Απριλίου με το Grand Prix Ισπανίας, ενώ ακολουθούν αγώνες σε ΓαλλίαΚαταλονίαΙταλίαΚαζακστάνΟλλανδία και Γερμανία. Ο αγώνας στο Σάχσενρινγκ θα γίνει στις 7 Ιουλίου και μέχρι τις 2-4 Αυγούστου και το GP Μ. Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί το καλοκαιρινό διάλειμμα του MotoGP.

    Μετά το Σίλβερστον ακολουθούν Grand Prix σε ΑυστρίαΑραγονία, ενώ οι αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους τελειώνουν με το GP Αγίου Μαρίνου στις 6-8 Σεπτεμβρίου. Έπειτα ξεκινάει ένα ταξίδι στην Ασία, με αγώνες σε ΙνδίαΙνδονησίαΙαπωνίαΑυστραλίαΤαϊλάνδη και Μαλαισία. Το μαραθώνιο πρόγραμμα του MotoGP στο 2024 ολοκληρώνεται στη Βαλένθια, έναν παραδοσιακό σταθμό τα τελευταία χρόνια για το φινάλε της σεζόν.

    Ενδιαφέρον είναι δίχως αμφιβολία οι αστερίσκοι στο πρόγραμμα. Το Καζακστάν δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί, καθώς η πίστα πρέπει να πάρει έγκριση από την FIM και την Dorna, κάτι που δεν κατάφερε φέτος. Στη λίστα αυτή είναι και η Ινδία.

    Το MotoGP ανακοίνωσε πως αναπληρωματικός αγώνας στο πρόγραμμα του 2024 είναι η Ουγγαρία και η νέα πίστα στο Μπάλατον.

    Πηγή: gazzetta.gr

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: MotoGP - Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024 Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top