• Latest News

    O Valentino Rossi νικητής μπροστά στο κοινό του στο Misano.


     Η ιστορία επιτυχίας του Valentino Rossi ως οδηγός της BMW M Works έφτασε σε νέα υψηλά επίπεδα. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μοτοσυκλετών κέρδισε την παρθενική του νίκη στο GTWC στην έδρα του στο Misano, το οποίο αποτέλεσε μέρος του δεύτερου γύρου του Sprint Cup αυτής της σεζόν στο πλαίσιο του Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS (GTWC). Η νίκη αυτή αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του Ιταλού στους αγώνες αυτοκινήτου μέχρι στιγμής. Αγωνιζόμενος δίπλα στον Maxime Martin, ο Rossi ήταν αήττητος στον αγώνα διάρκειας μιας ώρας της Κυριακής, ο οποίος διεξήχθη σε καύσωνα. Εκτός από τη συνολική της νίκη, η BMW M Team WRT πανηγύρισε επίσης μια νίκη κατηγορίας στο Gold Cup και περαιτέρω αποτελέσματα στο βάθρο.

    Οι πανηγυρισμοί του Rossi και του Martin δεν είχαν όρια μετά τον αγώνα της Κυριακής στο Misano - ούτε ο θαυμασμός των αμέτρητων οπαδών του Ιταλού θρύλου των μηχανοκίνητων αγώνων, που έκαναν την προσπάθεια του Rossi στο Misano αληθινό θέαμα. Επιβραβεύτηκαν με τον μεγαλύτερο θρίαμβο του ήρωά τους στους αγώνες αυτοκινήτου μέχρι σήμερα. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Rossi κέρδισε την πρώτη του νίκη στους τέσσερις τροχούς στο «Road to Le Mans». Ωστόσο, το να τερματίσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου απέναντι στους καλύτερους οδηγούς αγώνων GT στον κόσμο στο GTWC Europe είναι ένα βήμα πάνω από αυτό το επίτευγμα. Ο Martin έθεσε τα θεμέλια για την επιτυχία του διδύμου με την τρίτη θέση στα προκριματικά. Ωστόσο, ο Rossi ήταν αυτός που σημείωσε μια επιβλητική απόδοση και μερικούς εντυπωσιακούς χρόνους γύρου για να κλείσει τη νίκη στο δεύτερο μισό του αγώνα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Martin συμμετείχε επίσης την τελευταία φορά που ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW κέρδισε έναν αγώνα στο GTWC Sprint Cup. Αυτό συνέβη πριν από οκτώ χρόνια, μαζί με τον Dirk Müller με μια BMW Z4 GT3.

    Αντιδράσεις μετά το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο

    Andreas Roos (Επικεφαλής BMW M Motorsport): «Συγχαρητήρια στον Valentino Rossi για την πρώτη του νίκη στο GT World Challenge Europe! Συγχαρητήρια και στον εντός έδρας αγώνα του στο Misano! Ένα φανταστικό σενάριο όπως αυτό είναι σχεδόν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αυτή η νίκη επιβεβαιώνει τη φανταστική εξέλιξη που έχει δείξει στο τιμόνι της BMW M4 GT3 τους τελευταίους μήνες. Συγχαρητήρια και στον Maxime Martin, ο οποίος έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτή την επιτυχία με την ταχύτητα και την εμπειρία του. Έχουν αυξηθεί σε δύναμη ως ομάδα από αγώνα σε αγώνα και είναι πλέον ικανοί να κερδίζουν μόνοι τους στο υψηλότερο επίπεδο. Ανυπομονώ να δω πού θα τους οδηγήσει αυτή η εξέλιξη. Συγχαρητήρια σε όλους στην BMW M Team WRT για ένα υπέροχο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Misano, που περιελάμβανε μια νίκη κατηγορίας και περισσότερους τερματισμούς στο βάθρο και στους δύο αγώνες! Για άλλη μια φορά, η BMW M4 GT3 έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει αγώνες σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμετέχοντες!»

    Valentino Rossi (#46 BMW M4 GT3): «Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο! Το να γιορτάζω την πρώτη μου νίκη σε αυτή τη σειρά αγώνων ακριβώς εδώ στο Misano είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχω κερδίσει επίσης στο «Road to Le Mans», αλλά το να κερδίζω σε αυτό το επίπεδο στην κύρια σειρά αγώνων μου είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είμαι σε αυτή τη κατηγορία αγώνων εδώ και ενάμιση χρόνο και ήταν δύσκολο να ανταγωνιστώ έναν τέτοιο ανταγωνισμό υψηλής κλάσης. Τώρα, έχω φτάσει στην κορυφή. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε ολόκληρη την ομάδα του WRT, τον Vincent Vosse, τον Maxime Martin και την BMW. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, και το απολαμβάνω απόλυτα αυτή τη στιγμή. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

    Maxime Martin (#46 BMW M4 GT3): «Ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο! Αν μπορούσα να διαλέξω έναν αγώνα για την πρώτη νίκη με τον Vale, θα ήταν αναμφίβολα στο Misano. Είχα μια καλές Κατατακτήριες την Κυριακή και κατάφερα να βάλω το μονοθέσιο στη δεύτερη σειρά του grid. Στη συνέχεια, το πλήρωμά μας εκτέλεσε το ταχύτερο pit stop του αγώνα, δίνοντάς μας το προβάδισμα, το οποίο ο Vale υπερασπίστηκε τέλεια. Είμαι πολύ χαρούμενος και για την ομάδα και για την BMW M Motorsport. Ήμουν εκεί για την τελευταία νίκη στο Sprint Cup το 2015 στο Nogaro - αλλά αυτό ήταν πολύ καιρό πριν. Είναι ωραίο που έχουμε πλέον αποδείξει ότι η BMW M4 GT3 μπορεί να κερδίσει αγώνες σπριντ GTWC. Έχουμε μια καλή δυναμική συνολικά και θέλουμε να τη μεταφέρουμε στους επόμενους αγώνες».

    Πηγή: motograndprix.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: O Valentino Rossi νικητής μπροστά στο κοινό του στο Misano. Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top