• Latest News

    «Τι θα γίνει με τα γ@&οκινητά σας;»


     

    Η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να κοστίσει ζωές και όμως μεγάλη μερίδα οδηγών δεν αλλάζει συνήθειες. Μα καλά, δεν καταλαβαίνετε;

    Τα κινητά ή έξυπνα τηλέφωνα όπως έχουν μετονομαστεί, αποτελούν αναγκαίο κακό στις μέρες μας, καθώς εκτός της βασικής λειτουργίας, δηλαδή να μπορεί κάποιος να μας βρει ανά πάσα στιγμή, διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, με ένα σωρό εφαρμογές και λειτουργίες. Η συνεχής χρήση, οδήγησε στην εξάρτηση όλων από το κινητό και έτσι σήμερα είναι καθημερινή εικόνα, άνθρωποι σκυμμένοι στην οθόνη του smartphone, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μοιάζουν εθισμένοι σε κάτι που ρουφάει τις στιγμές αλλά και την προσοχή τους. Σε παρέες, σε καφετέριες, στο λεωφορείο, την ώρα που περπατούν, ή όπου αλλού θέλει ο καθένας αλλά όχι στο δρόμο! Όχι την ώρα που οδηγούν!

    Αρχικά είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα μικρό μέρος του γυναικείου πληθυσμού. Τις κατά τα άλλα συμπαθέστατες κυρίες και δεσποινίδες, που μετέτρεπαν το κάθισμα του οδηγού σε προσωπικό ατελιέ βαψίματος και μακιγιάζ. Τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει. Aντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών απορροφημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το ένα χέρι στο κινητό τους και όποτε το θυμηθούν με το άλλο στο τιμόνι του αυτοκινήτου.

    Αν είσαι μοτοσικλετιστής, ΣΙΓΟΥΡΑ θα είχες την "ευχάριστη" εμπειρία να διαπιστώσεις τα παραπάνω γραφόμενα στην πράξη. Αρκεί να κοιτάξεις μέσα στο αυτοκίνητο από το παράθυρο ή από τον καθρέπτη και θα δεις  να μιλούν στο τηλέφωνο λες και βρίσκονται στον καναπέ του σπιτιού τους, να αναζητούν το πρόσφατο τραγούδι της Beyonce στο youtube ή να ψάχνουν τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο της αγαπημένης τους τούρκικης σαπουνόπερας.

    Αυτοκίνητα παρεκκλίνουν της πορείας τους, αλλάζουν λωρίδα, μπαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους, παραβιάζουν ερυθρούς σηματοδότες και στοπ, γιατί οι οδηγοί τους κοιτούν τη φωτογραφία που ανέβασε η Σουζάνα στο facebook, επιδεικνύοντας τη γλουτιαία της περιοχή, ευρισκόμενη στα μαγευτικά νησιά Φίτζι. Και αν καταφέρεις και τη γλιτώσεις και τους κάνεις παρατήρηση, ακούς κλασικές δικαιολογίες του τύπου "δεν σε είδα", ή απολαμβάνεις πλούσιους λεκτικούς θησαυρούς από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, γιατί τους διέκοψες από την αγαπημένη τους ασχολία.  

    Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ανήκουν σε αυτή την  κατηγορία και χρειάζεται απλά να απαντήσουν σε κάποιο επείγον τηλεφώνημα. Όμως και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να σταθμεύσουν σε κάποιο σημείο που δεν ενοχλούν, μέχρι να τελειώσουν το τηλεφώνημα,  ή έστω να χρησιμοποιήσουν ένα Bluetooth.
     
    Όσο για την τροχαία, εξαντλεί όλη την αυστηρότητα της σε όσους δεν φορούν κράνος ή σε άλλες παραβάσεις, αμελώντας να τιμωρήσει τους παραβάτες που έχουν κάνει το κινητό τηλέφωνο, προέκταση του χεριού τους. Το ότι δεν οδηγούν όλοι μοτοσικλέτα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σκέφτονται, τι μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη πτώση στον αναβάτη. Φυσικά από το παραλογισμό, δεν εξαιρούμε και κατόχους δικύκλου, συνήθως ιδιοκτήτες scooter και παπιών, αυτόματη μετάδοση γαρ, που κρατούν αρχοντικά το κινητό στο χέρι και μιλάνε ή στέλνουν μηνύματα, λες και κάνουν περατζάδα στην πλατεία της γειτονιάς τους. Για αυτούς, ουδέν σχόλιο.

    Σοβαρευτείτε επιτέλους και αναλογιστείτε τους κινδύνους! Η τεχνολογία έχει σκοπό να βοήθησε τον τελικό χρήστη και όχι να στραφεί εναντίον του. Μια στιγμή απροσεξίας, μπορεί να κοστίσει μια ζωή!

    Εσείς τι λέτε; Έχετε συναντήσει παρόμοια φαινόμενα στο δρόμο; Πως τα αντιμετωπίζετε και τι κάνετε για να προστατευτείτε; Ποια είναι η γνώμη σας για όσους μιλούν στο κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης;

    Πηγή! mototriti.gr

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Τι θα γίνει με τα γ@&οκινητά σας;» Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top