• Latest News

    BMW: Πατεντάρει...εμπρός ηλεκτροκίνηση!



    Σχέδια για τοποθέτηση ηλεκτρικών μοτέρ στον εμπρός τροχό μοτοσυκλετών κατοχυρώνει η BMW! Πως σας φαίνεται;


    Με σχέδια που το βρετανικό MoreBikes δημοσιεύει, φαίνεται ότι η BMW κατοχύρωσε ένα σύστημα ηλεκτρικού μοτέρ για εμπρός τροχό μοτοσυκλέτας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν αμέσως! Κάποιοι σχολαστικοί αναγνώστες ίσως θυμηθούν το υβριδικό σύστημα, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε σε συνεργασία με την Wunderlich το 2015, αυτή η περίπτωση όμως είναι διαφορετική.

    Η πατέντα, αφορά έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα «ζει» στο κέντρο του εμπρός τροχού. Στόχος του, να υποβοηθά την κίνηση της μοτοσυκλέτας, σε συνθήκες ολισθηρότητας, μειωμένης πρόσφυσης του πίσω τροχού αλλά και υψηλού φορτίου. Όπως ίσως καταλάβατε ήδη, πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται σε adventure ή τουριστικές μοτοσυκλέτες.



    Σε αντίθεση με το σύστημα του 2015, εδώ δεν γίνεται λόγος για «υβριδικό» σύστημα κίνησης, αλλά για αυτόματη ενεργοποίηση του ηλεκτροκινητήρα όταν χρειάζεται, με τον ρόλο του να παραμένει βοηθητικός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Morebikes, το σύστημα είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί, σε επόμενη γενιά μεγάλης Adventure ή Touring μοτοσυκλέτας, της Βαυαρικής φίρμας. Πάντως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για εμφάνιση...αμιγώς εμπροσθοκίνητης μοτοσυκλέτας, καθώς κάτι τέτοιο αποκλείεται κατηγορηματικά -προς το παρόν! 


    πηγή: mototriti
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: BMW: Πατεντάρει...εμπρός ηλεκτροκίνηση! Rating: 5 Reviewed By: moto-Steki
    Scroll to Top